Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který však skvěle kombinuje drama, komedii i romantiku. Co se týká herců tak těm s přehledem kraluje sám pan režisér ale i ostatní film nijak nekazí a Natalie Portman je prostě kouzelná. Po prvním shlédnutí to kolísalo mezi 3 a 4 hvězdami na podruhé už to je na 5. Zach Braff je nejen skvělý herec ale i výborný režisér. Krásný film. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se rozhodl zrovna pro Procitnutí v Garden State? No měl jsem několik důvodů, zejména to bylo zdejší hodnocení a doporučení ShaQuana, v druhé řadě to pak bylo protože mám podobné snímky hodně rád. Jenže všechno bylo úplně jinak... Procitnutí v Garden State není dobrý film, to v žádném případě, jen se tak tváří, snaží se jako parazit nalepit na ostatní příbuzné snímky a sát z jejich úspěchů. Přitom se jim vůbec nepodobá. Důvody jeho průměrnosti jsou zcela jasné, Garden State je příliš konvenční. Chybí mu nadhled, chytrý humor a zejména pak jistá dávka originality, čímž zde myslím přístup k dané látce. Od podobného snímku očekávám že bude jistým způsobem svěží a díky jeho nezávislosti očekávám i nějaké ty neotřelé nápady a myšlenky, toho se tady ale skoro vůbec nedočkáte. Snad jediná scéna, ze které vyzařoval jistý punc "originality" je ta, kde si hlavní hrdina zkouší košili. Krom nezajímavé režie je tu u nevýrazný scénář. Jednotlivé dialogy nejsou špatné a ani premisa není nijak špatná, horší je to však s jednotlivými hrdiny. Až na Sam, která je zajímavá už jen díky slušné Natalii Portman, jsou všichni hrdinové unylí a nenabízejí nic co bychom neměli možnost jinde vidět. Takže jen vata, vata, vata... 50% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v sobě má velkou jámu, vlasatého hrobníka, rytíře v kuchyni, košili se vzorem z tapet, hřbitov křečků, krokodýla na bruslích, naháče s hoříčím šípem... A má krásnou pohádkovou strukturu opepřenou nějakým tím post-ismem, takže jsem vlastně nadmíru spokojená. Taky bych měla dát do nějakého filmu velkou jámu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne zvláštne rozšírenie romantických drám okorenené o príjemnú štipku humoru. Takmer nezávislé spracovanie, neotrepaný dej s mnohými pozoruhodnými odbočkami a príjemní herci. To robí film krajším. Rodinná dráma, romantický vzťah a ulietavajúci priatelia. To všetko správne premiešané. Ešte viac to nadľahčiť a odviazať a je to super. Okrem toto, prvý môj film s Braffom. Čo sa týka réžie a scenára tak mladík sa činil nadpriemerne, no pre dkamerou mi tie akobykolagénové pery mi nejak nesadli. Ale na Natelie nemám slov! 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, Zach Braff mě docela překvapil, jak dokázal režírovat a hrát zárověň a přitom z toho vziknla příjemná romantická komedie, ale přece jenom větší hereckou zásluhu na tom má Natalie Portman, ta je podle mě fakt skvělá a přitom ještě dokáže být roztomilá. Nikdo jiný než Portman a Braff si tady ani nezaslouží pozornost, film stoupá a padá s jejich výkony. Nižší hodnocení dávám jen kvůli takovýmu divným začátku, jinak bych snad dal i plnej počet ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Zach Braff v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Sam (Natalie Portman) hovorí, že pracuje v advokátskej kancelárii. Počas štvordňovej návštevy Andrewa (Zach Braff) však ani raz nevidíme a nepočujeme o tom, ako ide do práce. (TheRoller)
  • Vek Sam (Natalie Portman) vo filme nie je spomenutý. (TheRoller)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama