Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý venezuelský idealista prchá ze své země před revolucí. Odhodlá se odejít do hor a lesů v Amazonii. Zde potkává Rimu, ptačí dívku, která žije v souladu z přírodou. Oba se pak pokouší najít společnou cestu k lásce a úniku před násilím. (Terva)

Recenze (16)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mela Ferrera si pamatam najma z detektivky Brannigan 1975, a pozeram, ze aj on tocil filmy - tento je asi jeho najlepsi rezisersky pocin. Vyborna Audrey Hepburn ako divozienka v dzungli, no a druhou hlavnou hviezdou bol pre ma Henry Silva /Viva Zapata, Manhunt in The City, Nico 1988/. Jo, viem, ze tu hral aj Entony Perkins, no ale dotycneho ja velmi nemusim - v Psychu bol desivy a v reali -radsej nemysliet. Chvilu trva, nez sa to rozbehne - ta druha polka je ale masakrozne dobra, hlavne hudba domorodcov sa mi videla - ale aj ta dzungla bola na urovni . 80 % ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilá romance, která sice nenabízí zrovna oslnivý příběh, ale plně využívá prostředí, v němž se odehrává a hlavně (!) ústředního hereckého páru. Emocionální postava Perkinse, jeho projev a zjev jako takový zaujme (jenom rok před Psychem), potěší zvláště pěkná píseň v jeho výborném podání. Ale hlavní tahákem je nadpozemsky krásná Rima v podání výtečné Audrey, která na sebe strhává veškerou pozornost. Zpočátku toho moc nenamluví, ale o to se více hraje obličejem (ty oči!) a zároveň diváka fascinuje svým ladným pohybem po lese, stromech, který připomíná lesní vílu (baletní základy v sobě zkrátka nezapře, i když svoje jistě udělala i spolupráce s choreografkou Katherine Dunham). Jako zápor bych ale uvedl technickou stránku filmu, konkrétně poněkud amatérské snímání herců oproti vodnímu pozadí, na druhou stranu zase musím pochválit práci se zvířaty (úsměvná historie ohledně srnky). Celkově slabší, ale ještě 4*. ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický film Audrey, ale roli si myslím užila. Taková dívka lesa, i když je vidět, že se hodně točilo ve studiu, jsou tu všude zvířata, měkké zelené listy, zpívají ptáci, a Audrey s tím skvěle splývá. Ona je taková víla, však to všichni ví ;) . Jednoduchý film, ale dobře se na to dívá. Klidný, bez rušivých elementů velkých akcí. Pohlazení. Trochu mě dneska bolela hlava, takže mi to perfektně sedlo. Jako lék na bolest hlavy bohužel nemůžu doporučit, ale pro navození klidu, to ano. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Semtam si nejsem jistá, zda se jedná o kulisy z ruské pohádky, drogový rauš či dětsky prostou naivitu. Pojetí postav, které nedokážu definovat, ani skutečné ani snové, na mě moc dobře nepůsobí, možná trochu zombie? Miluji zvířata, tady působí jak obživlé vycpaniny. Audrey považuji za nejkrásnější herečku, no zjistila jsem, že moderní účesy, líčení a šaty jí sedí mnohem víc než přírodní styl. Zůstávám na rozpacích, bohužel. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

TheRoller to napsal víceméně za mě, snad jen dodám, že je Green Mansions hodně zvláštní snímek a ve filmografii Audrey opravdu ojedinělý. Ale nakonec proč ne, příroda, hudba a samozřejmě hlavní představitelka vás vtáhnou do děje, ani nevíte jak. Též potěšil výborný Anthony "Psycho Bates" Perkins a to nejenom v krásně odzpívané titulní písničce. (Velké díky Vendul, že jsem se na Zelené království mohl konečně podívat ;-). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Počas filmu sprevádzalo Rimu (Audrey Hepburn) sŕňa. Aby si zviera s herečkou vytvorilo puto, Audrey Hepburn si ho niekoľko týždňov pred začiatkom natáčania adoptovala. (TheRoller)
  • Režisér Mel Ferrer nechal vytvořit imitaci amazonského deštného pralesa na pětadvaceti akrech studia MGM za použití 250 tun kulis, stromů, rostlin a dřevěných kánoí dovezených z jižní Afriky. (Zdroj: Audrey Hepburn - Movie Icons) (Mirokukii)

Reklama

Reklama