Reklama

Reklama

Allan nebo jeho sestra

(TV film)
  • USA How Awful About Allan
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hlavný hrdina Allan nebol schopný zachrániť svojho otca a sestru pred ničivým ohňom. Otec mŕtvy, sestra znetvorená plameňom a Allan je umiestený do duševného ústavu na liečenie. Neskôr sa vráti do rodinného sídla za sestrou. Psychosomaticky oslepený nehodou, Allan bojuje so svojim každodenným osudom, no nastávajú ešte ťažšie časy, keď za začnú diať divné veci, ktoré ohrozujú jeho duševnú príčetnosť. Má to niečo spoločné s vendettou proti nemu alebo je to niečo oveľa zlovestnejšie? (matriosa)

(více)

Recenze (3)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Televizní horrory většinou za moc nestojí, ale když jde o společné dílo Henryho Farrella, scenáristy Baby Jane a Sweet Charlotte, a Curtise Harringtona, který sám natočil několik podobných filmů, jdou předsudky stranou. Allana a jeho sestru s dříve jmenovanými spojuje téma patologických rodinných vztahů a v rámci podmínek (natočeno za deset dní) je to docela obstojný film. Problém je spíš v tom, že děj je variací na jednu starší Farrellovu povídku, kterou jsem naneštěstí znal (tady je, kdyby vás to zajímalo) a její pointa mi připadala mnohem lepší než zdejší varianta. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o tom že si nemůžume být jistí ničím. Allan nechal v domě který hořel svého tátu a jeho sestra byla znetvořena. Po letech v ustavu je propuštěn, sice toho moc už nevidí, ale rozhodne se vrátit do domu, ale dějí se divné věci, což rozeběhne kolotoč událostí. Líbila se mi myšlenka toho jestli je v domě nadpřirozená síla nebo se Allanovy snaží někdo záměrně ublížit. Není to sice žádné veledílo ale pobaví, navíc stopáž je velmi příjemná. Konec sice moc nepřekvapí ale ani neurazí. Pár scén se mi dost líbilo(pokus stáhnutí Allana ze schodů, či jeho dětství), ale je tu i pár stiných stránek jako třeba postava Erica která mi přišla sice ne uplně zbytečná ale taková moc vykleštěná. A Perkins je nepřekvapivě parádní, tyhle role mu sedly. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zas som dopaltil na to, ze som hororovy fanda. zevraj horror ? No, to skor nudny televizny film, ani sa necudujem, ze to u nas nikdy neslo, esteze tak : 20 % ()

Reklama

Reklama