Reklama

Reklama

Někdo je za dveřmi

  • Francie Quelqu'un derrière la porte (více)

Obsahy(1)

Na pláži městečka Folkestone je nalezen neznámý muž (Charles Bronson). V nemocnici se ho ujme doktor Larry Parker (Anthony Perkins) a vymyslí zákeřný plán. Cizinec trpí ztrátou paměti, nezná svou totožnost, a doktor Parker se ho rozhodne využít pro vraždu milence své krásné nevěrné ženy Frances (Jill Irelandová). Podstrčí cizinci zavazadlo s věcmi, zápisník a revolver, aby v muži vyvolal představu, že Frances je ve skutečnosti jeho žena, a aby nalákal jejího milence Paula do jejich domu, kde ho má zabít. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (10)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pokud ve filmu hrají dva špičkoví herci, má člověk vysoké očekávání, v tomto případě marné. Připadalo mi to jako natočené divadelní představení. Převážná část filmu se odehrávala v jedné místnosti se třemi herci, jejichž herecké výkony byly dosti bídné. Dialogy byly jednoduché, zápletka průhledná a napětí, které k detektivce patří, bylo nulové. Snad něco bylo způsobeno dabingem, ale Bronsona jsem v tak nezvyklé a špatně padnoucí roli ještě neviděla a Perkins, kromě toho, že dobře vypadal, taky nijak neoslnil. Jediným kladem byla příjemná hudba. Stále jsem přemýšlela nad tím, kdo je tu vlastně deviant a kdo je za dveřmi. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní snímek-psychologická hra sebejistého lékaře, který zneužije amnésie jistého nalezence a nasměruje jej přímo proti milenci své ženy. Za tónů Dvořáka, přeumělkovaného jistým panem Garvarentzem...?!! :-( ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvěle vymyšlené, s Bartoškou a Vlachem v hlavních rolích. Scénář perfektní myslí na to, aby divák dlouho nevěděl kam to celé zamíří. Důrazně doporučuji nečíst obsah, zbytečně přijdete o napínačku. Konec trošku méně uvěřitelný. Fajn bydlení v jižní Anglii u kanálu s bezva výhledem. Možná by se do role zmateného nevědoucího člověka hodil někdo méně drsný, než je Bronson. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skrznaskrz velmi slabý průměr se zajímavou dvojkou Perkins - Bronson, z nichž ani jeden ovšem (překvapivě) ničím neoslnil. Nápad s chytrou vraždou mi přišel velice důmyslný, ale jeho provedení nakonec vypadalo pohříchu naivně. Až jsem měl dojem, že by si moula hraný Charlesem Bronsonem nechal klidně namluvit, že je anglická králova, a vyrazil by kvůli tomu do Buckinghamského paláce. Prostě jen tak. Ano, odhalení jeho pravé totožnosti sice trochu vysvětlilo, proč bylo tak snadné omotat si ho kolem prstu, ale stejně... Tak jednoduše "na to" nešli ani padouši v těch nejbanálnějších zápletkách Columba. Plusové body si zaslouží závěrečných dvacet minut, které jsou moc hezky vygradované a "psycho", a také Dvořákovo novosvětské largo, které zní celým filmem a dělá velice příjemnou atmosféru. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, ale musím se přiznat, že jsem měl s postavou Bronsona trochu problémy. Ne proto, že by to zahrál špatně (jeho výkon je hodně dobrý), ale spíš jsem u něho zvyklý, že má vždy situaci pod kontrolou. Velkou výtku mám směrem k závěru, který Gessner totálně posral. Opravdu nevím proč to nemohl udělat tak, že by Perkinsovi všechno prošlo. Tyto konce, kdy se ve vrahovi (nebo zločinci) hne svědomí, mě už fakt otravujou. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama