Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět budoucnosti, kde vybraní lidé žijí v městech létajících nad planetou a zbytek živoří na zbídačené planetě. Doktor Ido se živí operováním kybersoučástek do lidských bytostí. Jednou objeví Alitu – vyhozeného kyborga, kterého znovu uvede do chodu. Z Ality se však vyklube něco víc, než obyčejný kyborg a začne tak boj proti lidem shora. (Tamten)

(více)

Recenze (21)

Melios 

všechny recenze uživatele

Vedeli ste o tom ,že bolo prvých 12 kapitol mangy Battle Angel Alita prerobených do Anime predlohy? Ja totiž nie. Keby mi to Youtube neodporučil tak sa to asi nikdy nedozviem. Na to ,že je to stlačených 12 kapitol do jednej hodiny to celkom dobre vyšlo (áno mangu som čítal). Je tu vidieť veľa odchyliek ,dier a skratiek ,ale pre zhrnutie o čom Alita vlastne je pre neznalcov mangy a pre ľudí ,čo nevideli Hollywoodsku prerábku je to ako stvorené (ja osobne som Rodriguezovú verziu Ality ešte nevidel (update: už videl a bola perfektná). 75% - na zabitie ,času pre Otaku komunitu ideálne. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Úžasná kresba, ale film je jednoduše dějově prázdný, emoce jsou nedostatečně nevysvětlené a akce je málo. Hlavní postava se zamiluje do chlapce, kterého vidí jednou/dvakrát a má s ním jeden rozhovor, který je prakticky o ničem. Přitom pro něj riskuje život, jak tomu pak má divák věřit.. Ve výsledku prázdné dílo, které nemá co nabídnout. Hlavním viníkem je podle mě krátká stopáž. ()

Reklama

umbjaz 

všechny recenze uživatele

chápu, proč právě tohle dílo je zapomenuto, ale na druhou stranu nechápu, jak by to mohl Cameron zfilmovat natolik kvalitně, aby se to zde vyprávěnému příběhu a světu alespoň trochu podobalo. nakonec z toho bude slátanina v podobě Elysia a to na beton, ale zpátky do Japonska. První díl s názvem Rusty Angel, nás zavede do ordinace nejlepšího kyberdoktora, co kdy tamní universum poznalo. nastíní nám situaci ve městě, obeznámí nás s charaktery a ukáže sílu kyborgů. druhý díl s názvem Tears sing, nám názorně ukáže robotí lásku, převypráví starý příběh o falešné naději, představí nám plačícího robota a jako vždycky u Japonců, bude láska ve stroji .-) za mě krásný 4* a rád se nechám nepřekvapit, jak tenhle velice ucházející námět zprzní ten Emeryckej profesionální Evatar. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Battle Angel v tejto podobe predstavuje predovšetkým zaujimavo načrtnutý svet a postavy v na svoju dobu kvalitnej animácii. Inak ale ide iba o prechádzku potenciálom kultovej mangy z ktorej sa do tejto formy dostalo len málo a nebudí ani dojem uzavretia, kedže končí čiastočným predstavením charakterov a ich motivácií. Vcelku škoda, v seriálovej verzii sa mohol príbeh Gally rozvinúť naplno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne brutal anime, ktoré sa nebojí pritvrdiť, byť krvavé, drastické. Dejovo tento post-apo svet strhne, vytvára sa to v rýchlom slede, akcia a animácia účelová, nápaditá. Miestami to dokáže vytvárať slušnú dávku napätia. Hraný film Alita: Bojový Anjel z tohto anime čerpá zhruba 80%, plus niečo pridáva, rozvíja. /80%/ __Anime sa dá pozrieť s nastavením voľného prekladu titulkov: Battle Angel / Hyper Future Vision GUNNM ()

Galerie (9)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama