Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Označil bych Rájena Filipa za jednoho z nejhorších herců všem dob. Tima Robbinse budu zřejmě mít navždy spojeného s Vykoupením, tady to zase tolik slavně nedopadlo. Jeho variace na Billa Gatese působí místy až nedůvěrihodně. Odpustím filmu že okopíroval Firmu s Tomem Cruisem. Místy solidně napínavé scény jsou většinou hned vzápětí zase pohřbeny. 60% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí počítačů. Tohle prostředí mě nijak zvlášť netankuje, takže nemůžu posoudit do jaké míry je děj filmu blbost či neblbost. Je to takovej hybrid thrilleru a pohádky. Jako thriller nic moc, i když trocha napětí se ve filmu vyskytuje, jako pohádka je to celkem ucházející. V hlavní roli se potácí divnej a odpudivě nesympatickej Ryan Phillippe, naštěstí to dohání Tim Robbins, kterej si na roli doslova pošmák. Co se holek týká, tak se na ně dobře kouká a to je tak všechno. Neškodnej thriller/pohádka. ()

Reklama

Tred2 

všechny recenze uživatele

Většina herců podala sympatické výkony, nebo jsou to prostě lahody pro oko sami(y) o sobě. Celková kostra - milionkrát ohraná, ale některé zvraty docela překvapily - příjemně. Celkově se jedná o docela normální průměr (spousta věcí je přitažena za vlasy, jak fakta, tak i průběh děje), ale sedl mi do noty. Konec mě sice vůbec nepotěšil, ale už jsem to nějak neřešil a jsem ochotný nechat 4. ()

FRANTACZ1 

všechny recenze uživatele

Ano, pro část odborné IT a internetové obce (ale pozor, film je z roku 2001, a podobně jako se zcela vysmívat tomu, jak je pojata Síť z roku 1995 je pro mě absurdní, tak je to podobné i tady) to může být zjednodušené a málo uvěřitelné, ale ve skutečnosti se to tak extrémně od reality neliší. Sice zápletka je trochu přitažená za vlasy, ale v rámci vlastní sebestřednosti či patentových zrůdností si do rovnice dosaďte jiné proměnné, a jste doma. Teď, včera nebo v blízké budoucnosti. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

"Doesnt Bill Gates have something like that ? Bill who ? " Velmi velmi veeelmi usmevné pro lidi kteri pracuji na pocitaci, bashi a unixovych systemech :) Nemohu rici ze bych se nejak vyrazne bavil, ale taky prakticky nebyla mista kde bych se nejak vyrazne nudil. Proste tuctovej skoroprumer. Dobrý tak na podivani se pred spanim, kdyz je clovek fakt utahanej a jeste se mu nechce spat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)
  • Postava Garyho Winstona (Tim Robbins) a jeho spoločnosti NURV má reprezentovať Billa Gatesa a jeho Microsoft. Odkazy: Garyho výzor, sila NURV, kancelárie sú prezývané ako "kampus", sídlo spoločnosti je v daždivom regióne Pacific Northwest, Gary vlastní rozľahlý dom pri jazere, jedna z postáv pracujúcich v NURV sa volá Redmond Schmeichel – Redmond je sídlo Microsoftu, Garyho pravá ruka nie je úplný geek a je holohlavý – Steve Ballmer z MS, na Garyho párty hrá upravená verzia pesničky "Heroes", ktorá sa často objavovala v reklamách Microsoftu z konca 90. rokov. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama