Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (710)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je americká předělávka klasiky do současnosti. Nic proti předělávkám, leckdy to má šmrnc a přes notoricky známý děj to pak voní přesto novotou... Tady mi to ale dvakrát neselo. Americké klisničky a vyvonění bejči můžou fungovat na pubertální diváctvo, nikoliv však na ty odrostlejší, kterým se při slově souložit nehrne krev do hlavy (a jinam) a nečervenají jim navíc uši. Film si celkem zakládá na silném sexuálním podtónu, takže je určen odrostlejším teenagerům. Herecky to není nic moc, ve filmu zažijeme i několik scén se slzičkami (to pro teenagerky). Naštěstí nakoc je zlo potrestáno, hříšník pochopí svoji zrůdnost a zprzněná děva získá suprkáru. no není to překrásný happa end? ne není. Závěr byl neskutečně pitomý a opět zcela jasně potvrdil, že cílovovou skupinou diváctva jsou teenageři... * * * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Every You Every Me - Placebo [3:35] ,2. Praise You - Fatboy Slim [3:24] ,3. Coffee & TV - Blur [5:19] ,4. Bedroom Dancing - Day One [3:50] ,5. Colorblind - Counting Crows [3:25] ,6. Ordinary Life - Kristen Barry [4:57] ,7. Comin' Up From Behind - Marcy Playground [3:41] ,8. Secretly - Skunk Anansie [4:46] ,9. This Love - Craig Armstrong [6:27] ,10. You Could Make a Killing - Aimee Mann [3:35] ,11. Addictive - Faithless [4:18] ,12. Trip On Love - Abra Moore [4:16] ,13. You Blew Me Off - Bare Jr. [2:39] ,14. Bitter Sweet Symphony - The Verve [5:58], ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, hudba se mi líbila, auto bylo fešné, stejně jako holky. Ale film jako takový? Sebastianovo procitnutí bylo na můj vkus moc jednoduché. Nejdřív přefikne cokoli (dostatečně atraktivního), co má díru, a najednou Bác ho! Ta je tak nevinná, že ji nepřefiknu a obrátím svůj život vzhůru nohama. Jeho smrt by si jistě našla místo v žebříčku nejabsurdnějších filmových smrtí, konec samotný mne tedy také nějak nedostal. Námět jako takový není špatný, většinu filmu jsem ho považoval za slibný, ale to co z něj vzniklo... 50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejpovrchnější, ale (proto) možná nejzábavnější adaptace klasické literární látky. Kumble nemá inteligenci Frearse nebo Formana, ale zato má k dispozici chytlavý soundtrack (Bittersweet Symphony od Verve dělá závěrečnou scénu nezapomenutelnou) a velmi hot herečky v hlavních rolích (S. M. Gellar sice herecky nestíhá, ale zase je nejvíc sexy). Příběh bezcharakterního svůdníka, který se poprvé v životě skutečně zamiluje, je zde podán maximálně přímočaře (což se o historických verzích určitě říct nedá), aby ho pochopily i děti z prvního stupně základní školy. Dříve jsem měl raději první půlku kvůli jejímu cynismu a odvázanosti (btw scény a hlášky typu: "Můžeš mi ho strčit, kam budeš chtít" nadchnou jenom zvrhlíky a nadržené puberťáky), teď už dávám jednoznačně přednost romantice, ve kterou film postupně přechází, jelikož mi připadá o mnoho přirozenější a naléhavější (scéna na eskalátoru je spolu s koncem emocionálním vrcholem snímku). 70 % ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečné známosti s Ryanem Phillippem je svěží romantický film plný intrik a charakterového vývoje postav. Phillippe je neskutečný herecký talent a celý snímek si sympatickým způsobem krade pro sebe. Hudební doprovod výborný. Neztratily se ani Reese Witherspoon a Sarah Michelle Gellar, byť ta se na začátku jeví tuctově (ale to je čistě o vkusu každého z nás), ale i ona umí příjemně překvapit. A konec nemohl být lepší. Bravo! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (30)

  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)
  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama