Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Hild 

všechny recenze uživatele

Člověk si nesmí říkat, že se jedná o moderní předělávku klasiky z roku 1988, pak si teprve bude moct film užít. Já se u tohoto filmu vždycky hrozně bavím, mám ho ráda a viděla jsem ho už tolikrát, ale vůbec mi to nevadí, klidně se podívám znovu. Je jasné, že film si své publikum najde především u teenagerů, protože o nich také film je. Skvělý výběr herců, Ryan Phillippe a Reese Witherspoon a se k sobě náramně hodí a Sarah je ta správná mrcha. Musím ještě pochválit soundtrack, který upřímně miluju, už úvodní skladba od Placebo Vás musí vtáhnout a konec? To už je jen třešnička na dortu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel ale možno je to aj lepšie, túto verziu pre mladšie obecenstvo prenesenú do prítomnosti som si dokázal vychutnať aj bez jeho znalosti. Možno nie dokonalosť ale veľmi veľmi príjemný filmík so skvelým obsadením, pri ktorom sa ani nedivím, že sa stal jednotkou mnohých mladých ľudí. Už len za tú chladnokrvnú zvodkyňu Kathryn v podaní Sarah Michelle Gellar, nádhernú Reese Whiterspoon či sympaticky hlúpučkú Selmu Blair.. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se nemohu vzpamatovat z "želatinové" Selmy Blair, která roli sehrála opravdu fantasticky. Celkově byl výběr herců přesný. Film má příjemný nádech a pro mě po docela dlouhé době film, u kterého jsem si říkala "ještě nekonči, filme". Příběh se sice musí brát s nadsázkou, ale i to filmu dodává neuvěřitelný půvab. Krásně zhýralé..ten konec možná až moc. Mám ráda intriky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je americká předělávka klasiky do současnosti. Nic proti předělávkám, leckdy to má šmrnc a přes notoricky známý děj to pak voní přesto novotou... Tady mi to ale dvakrát neselo. Americké klisničky a vyvonění bejči můžou fungovat na pubertální diváctvo, nikoliv však na ty odrostlejší, kterým se při slově souložit nehrne krev do hlavy (a jinam) a nečervenají jim navíc uši. Film si celkem zakládá na silném sexuálním podtónu, takže je určen odrostlejším teenagerům. Herecky to není nic moc, ve filmu zažijeme i několik scén se slzičkami (to pro teenagerky). Naštěstí nakoc je zlo potrestáno, hříšník pochopí svoji zrůdnost a zprzněná děva získá suprkáru. no není to překrásný happa end? ne není. Závěr byl neskutečně pitomý a opět zcela jasně potvrdil, že cílovovou skupinou diváctva jsou teenageři... * * * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama