Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Keep your friends close and enemies closer. To to zase pokazili tím českým názvem:) Každopádně o Cruel Intentions jsem leccos slyšela, ale nikdy jsem nestála o to ten film vyloženě vyhledat. Narazila jsem na něj náhodou a musím říct, že je jeden z nejlepších ! Sarah Michelle Gellar konečně není Buffy a v téhle roli mě přesvědčila, že umí hrát. Role potvory jí sedla dokonale a svým výkonem předčila všechny ostatní herce. Závěrečná scéna s ní, kdy si všichni čtou Sebastianův deník a tím pádem je Kathryn odhalena, je naprosto bezkonkurenční a kultovní. Jak hudebně tak celkovou atmosférou. Selma Blair, kterou ráda v žádném případě nemám, mi do role tupé husičky sedla, Reese byla taky dobrá, jen tomu Ryanovi jsem to občas vůbec nevěřila. Konečně originální film,žádná přeslazená slintárna,opravdu jsem se pobavila a ještě jednou tleskám výkonu S.M.G. :) Cause it's a bittersweet symphony, this life.. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nebezpečný film. Hlavne pre mňa. Dokázala som ho pozrieť 3x za sebou. Ryan bol veľmi dobrý a spolu s Reese výborne improvizovali. Zápletka bola zaujímavá. Okrem toho soundtrack bol tiež na úrovni. Najlepšia scéna je na konci keď Kathryn odhalia a Anette ide v Sebastianovom aute a do uší nám znie skupina The Verve. Krásne...100% ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečné známosti s Ryanem Phillippem je svěží romantický film plný intrik a charakterového vývoje postav. Phillippe je neskutečný herecký talent a celý snímek si sympatickým způsobem krade pro sebe. Hudební doprovod výborný. Neztratily se ani Reese Witherspoon a Sarah Michelle Gellar, byť ta se na začátku jeví tuctově (ale to je čistě o vkusu každého z nás), ale i ona umí příjemně překvapit. A konec nemohl být lepší. Bravo! ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Jeden (nejen) z mojich nejzásadnějších filmu přelomu tisíciletí. Atmosférická dokonalost s totálně gradujícím závěrem, který šokuje, rozpláče a bůchvíco ještě. Geniální Bittersweet Symphony zná snad skoro každý... - Viděno 5x cca - 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mé pubertální já byl film jako zjevení a rád jsem na to koukal. Ovšem i z dnešního pohledu mohu s klidným srdcem říci, že mě to baví skoro stejně jako kdysi. Je to svižně natočené, odsýpá to a předvádí nám všemožné intriky adolescentních zvrhlíků, kteří by udělali pro sex cokoliv. No a byly to právě Velmi nebezpečné známosti, kdo mi představil Reese Witherspoon...75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)
  • Scéna, v níž Sebastian (Ryan Phillippe) a Annette (Reese Witherspoon) jedou v autě z domova důchodců, byla částečně improvizací. Během natáčení se začala Witherspoon pitvořit a Phillippe se smál a říkal ji, ať toho nechá. Režisérovi se moc líbila chemie mezi oběma herci a když si uvědomil, že se jejich rozhovor do filmu hodí, použil ho. (Bauer)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama