Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teenageři v Los Angeles mají jasný pohled na svět kolem sebe. Problémy neexistují a když, tak jejich řešení je jednoduché. Rodiče ti nerozumí? Důležitější je, že máš silnou motorku a rande s pěknou kočkou. Život je nekonečná párty. Sex, halucinogeny, znásilnění, vražda i únos... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Arakiho varování, před konzumací ( v některých případech dokonce žranicí) moderního světa, jsem před deseti i více lety bral s nadhledem teenagera, žijícího na konci pohodových, devadesátých let. Jasně, tihle blázniví amíci, ale již v té době mně scénář a celé provedení velice zaujalo a film si čas od času pustím i dnes. Již ne na VHS, ale na DVD v originálním znění. Jo doba šla dopředu. Tito duševně ztracené existence ještě nemají mobily ani sociální sítě, jsou na ně pouze připravováni. V devadesátých letech sloužil film jako záměrně přehnaný předobraz, či pohled do mysli mladistvých. Dnes již neříkám, jasně...ti blázniví amíci, není to potřeba, oni jsou již mezi námi. V té naší malé české republice. Sociálně nadčasový snímek s undergroundovým nádechem a perfektním, bohatým hudebním doprovodem. Naprosto skvělé songy od, pro většinu, neznámých interpretů dolaďují vše. Jeden ubohej pátek a pár ubohých osudů bezvýznamných lidiček z L.A. because...everybody who lives here is lost. Výborný, filmový set. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film starý XX s českým dabingem je u mě na hraně. Nevěděl jsem, zda se mám smát či plakat, příběh prakticky žádný není, snímek je málo uchopitelný, je rozporuplný a myslím, že snad dokonce někteří uživatelé GT to nevydrží a obrazně hodí film po pár minutách do koše. Sám název přesně vystihuje celé dílko. Na druhé straně nutí k přemýšlení, co tím chtěl vlastně básník říci, proto jsem se dodíval až do konce. Hrají zde někteří známější herci v čele s tehdy neodolatelným Jamesem Duvalem. Sám jsem zvědavý, pokud někdo další napíše recenzi a zda mu film sedl, co mu dal a vzal ... 4645 ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

videli ste kids? videli ste party monster? tak to ste zďaleka nevideli všetko! druhá polovica deväťdesiatych rokov v L.A. je jedna veľká pestrofarebná párty a plno zmätených mladých ľudí, ktorých idoly sú seriálové hviezdy a moderátori mtv a celá táto povrchná generácia smeruje - viď názov filmu... páči sa mi obsadenie a princíp, s akým ku castingu autor pristúpil, páči sa mi scénografia tohto filmu - to, ako sú kostýmy zladené s priestormi a to všetko dovedna s postavami (ich "charaktermi", náladami...); páči sa mi bizarnosť linky s jašterom, kafkovský záver, niektoré uletené dialógy, ale celkovo mám pocit, že tento šialený trip je ďalším krutým dôkazom o úpadku môjho vkusu... ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Možná jsem si měl před sledováním filmu šluknout nebo rovnou píchnout, abych film pochopil. Takto to pro mě byla jen změť nechutných a nelogických scén - i když to byl asi záměr. Jediné, co mě na filmu bavilo, bylo obsazení: Jamese Duvala si z nějakého důvodu dobře pamatuju z "Dne nezávislosti", Melounka asi netřeba připomínat, mihla se Brenda z Beverly Hills, jeden herec vypadal jako Banderas, objevily se tady módní ikony dvojčata Brewerovi, Mena Suvari z Americké krásy a další. ()

ash99 

všechny recenze uživatele

Nonsens,v ktorom si Gregg Araki stráži zobrazenie aj toho najmenšieho detailu na celý rozmer plátna...Oproti The Doom Generation, kde hľadel skôr na bláznivosť scény, tu sa zameral na číre poblúznenie adolescentov zobrazovaných v tomto snímku. Trochu mi to pripomínalo Korinovho Gumma či Clarkove KIDS/KEN PARK, no avšak aspoň na Korinove vygumované charaktery to má ďaleko. No, ale aby nebolo málo bolo to treba prisladiť trochou drog, sexu, humoru či až veselého násilia a ... a už u Arakiho pochopiteľných mimozemšťanov a hľa, vzniká monumentálne ukončenie (pekne) sku*venej generačnej trilógie ☺ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Christina Applegate (Dingbat) si kvôli filmu prefarbila vlasy na červeno. (Msscastillo)
  • Přestože se příběh odehrává v jednom dni, mění aktéři i několikrát své oblečení. Jen postava Dark (Beverly D´Angelo) má celý příběh jeden oblek. (Terva)
  • Film je završením trilogie, kterou Gregg Araki přezdívá souhrným názvem "Teenage Apocalypse Trilogy". Do trilogie dále patří filmy Totally F***ed Up (1993) a Zkurvená generace (1995). (Terva)

Reklama

Reklama