Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo moc zmatené, nevím jestli mi něco uniklo ale bylo to takové nijaké, nějaká akce, rádoby pokus o pořádnou zápletku do které se nakonec sami zamitají a nějak nevymotají, možná jsem na to byl moc ospalý, ale není tam nic co by vyčnívalo nad průměrem. Del Toro je ale gangster jak vyšitý, tahle role mu sedla. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nebýt Benicia(!), dala bych o hvězdičku méně. Až tak jsem opět neobjektivní. Protože v týhle roli mě potěšil, sedla mu přímo na tělo a já si užívala každej jeho záběr - tudíž pro mě ve filmu skoro nebylo hluchý místo. Pravda ale je, že v rámci možností se mi líbilo víc aspektů: hudba, tempo, idea, charaktery a vztah obou parťáků, pointa a hlavně skvělá závěrečná přestřelka, která se mi líbí moc, jak jen se může ženský líbit. Pravda, Ryan Phillippe mi zpočátku nesedl, ale to je můj problém. Škoda, že se film sám trochu přeceňuje a snaží až moc, přesto je pro mě příjemným snímkem. (Pánům číst zakázáno - Longbaughovi nemohli vybrat kalhoty, který by mu padly víc.) ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Těžká stylovka, které by k lepšímu výsledku prospělo odebrání tří čtyř postav a tím zcela nadbytečné příběhové kombinatoriky. Jinak hlavní charaktery jsou skvěle napsané, perfektně typově obsazené (až na Phillipa, jehož bych do téhle polohy netipoval a který těžce překvapil), hudba geniálně dokresluje potřebné atmosferické kontury a sem tam se ukáže i nějaká velice originální žánrová idea. Poctivější tři hvězdy aby člověk pohledal... Mimochodem, finále, které jsem si pustil čtyřikrát za sebou, aspiruje na vůbec tu nejlépe a nejpřehledněji natočenou přestřelku, kterou jsem byl poctěn spatřit. Bravo. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Proč, proč musela v tomhle filmu hrát Juliette Lewis, proč musela být těhotná a proč musela tak strašně přehrávat...??? Tak rád bych dal 4* Ale díky ní a díky jejímu naprosto nevěrohodnému těhotenství a debilním dialogům při porodu jsem něktterými úseky filmu znechucen. Během posledních dvou měsíců rodili dvě mé kamarádky mluvil jsem s nimi v den porodu (než to na ně přišlo, a jely do nemocnice rodit) a obě se chovaly naprosto přirozeně a normálně. Nesténaly, nedržely se za břicho 22 hodin denně, nexichtily se a ani nechodili jako chlap kterému někdo rozkopal koule. Škoda neschopné Lewis a režiséra. Bez ní bych dával 75% takhle dávám 45% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On ti ho nacpe do zadku. Jak by se ti to líbilo? Není gay, ale pro tebe to udělá." Nemám ve zvyku unášet movitým důchodcům jejich nenarozené děti a vzhledem k arzenálu jejich ochranek s tím ani začínat nehodlám. Přesto mne začátek snímku hodně navnadil, protože tolik životních mouder, hlášek a vychytané taktiky se zbraněmi se jen tak nevidí. Po únosu sice začal styl nekompromisně vítězit nad logikou a zábava poněkud ustoupila do pozadí, ale brilantní taktiku úniku autem před ochrankou, vyplňování dotazníku ve spermabance nebo uvolněný pokec s vyjednávačem si budu určitě dlouho pamatovat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Závěrečná přestřelka se odehrává na stejném místě jako ta ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). Stejně tak jména hlavních hrdinů, Parker (Ryan Phillippe) a Longbaugh (Benicio Del Toro), jsou skutečná jména postav z Butch Cassidy a Sundance Kid. (Avalon820)
  • Jméno hotelu Nacio Madre, se dá přeložit jako „birth mother“. Volně přeloženo do češtiny „ptačí matka“. (Pumiiix)
  • Joe Sarno (James Caan) nosí hodinky značky Franck Muller Master Banker 2852 MB. (dyfur)

Reklama

Reklama