Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christopher začíná první rok na vysoké a jediné, o co se zajímá, je škola. Cestu mu však zkříží spolubydlící Alex, temperamentní a hlavně překrásná dívka...  Chris, zakřiknutý student prvního ročníku, se touží stát dramatikem. Seznámí se ztřeštěnou adeptkou herectví Alex. Počítačový omyl svede hrdiny do jednoho pokoje. Od prvotní vzájemné nechuti se dvojice postupně dopracuje ke kamarádství a lásce. Chris najde v emotivní dívce múzu svých prvních dramatických pokusů a Alex objeví, že mít někoho ráda je asi lepší než chodit každý den s jiným spolužákem. Vztah odlišných partnerů však rozhodně není žádná idyla. I když bouřlivé soužití s „bláznivou spolubydlící“ ohrozí Chrisovy studijní výsledky, je první vážná citová zkouška nakonec důležitější než pochvaly profesorů.
Mladí herečtí představitelé Patrick Dempsey a Helen Slaterová se se zdarem zhostili příležitosti. V jedné z epizodních rolí se objevil i tehdy začínající Brad Pitt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pozapomenutá příjemná romantika mezi našimi dvouma spolubydlícíma, u které se člověk leccos dozví třeba o sobě samém. Nechápu proč je v titulcích uveden Brad Pitt, když ve filmu prakticky ani nepromluví a jeho role je dosti epizodní. Patrick Dempsey a Helen Slater tvoří dokonalý pár, který si by člověk uměl představit i v běžném životě. O humorné scény se stará jeden týpek, který žije s dámskou figurínou. 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

On a ona se poprvé setkali na koleji jako spolubydlící. Ona nespoutaná a užívající si života a svého mládí, on šprt odhodlaný věnovat se jen a pouze učení a ničím se nerozptylovat. A jak to tak bývá, protiklady se přitahují a z počátečních svárů vzniká vroucí láska, která se pro oba aktéry stává první velkou láskou a zároveň láskou osudovou. Tato romantická komedie má klasický look 80. let. Je v rámci možností kultivovaná, je více o ději než o hláškách a o snaze být vtipná za každou cenu, a nabízí hudební podkres, který tak nějak býval běžnou výbavou osmdesátkových romantických filmů. Celkově film vnímám jako zajímavý zážitek a další rozšíření si obzorů v tomto žánru z této doby, ale bohužel co mohlo být zajímavé a zaujmout diváky v 80. letech, to nyní, alespoň na mě, působilo zastarale a chvílemi i velmi nudně. Nicméně je to prostě jedna z výpovědí té doby a tak také tento film vnímám. Tedy z mého pohledu ani dobrý, ani špatný film, na jedno skouknutí ucházející, a i proto mu uděluji průměrné tři hvězdy. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komédia. I keď je Helen Staler šialené bláznivá aj tak by som chcel byť jej spolubývajúci. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný portrét první lásky. Je něžná, nesmělá, vášnivá, divoká, uhádaná a dobrodružná, plná nástrah a bolesti. Jak si člověk představuje, než ji skutečně potká. A jak si potom vzpomíná, když je po ní. Ale když ji právě zažívá, tak taková nikdy není. Je horší, trapnější, bolestnější a hloupější. Takže tenhle filmík je portrét pouze jedné obecně sdílené iluze. A velkým kladem je, že je hodně uvolněný. /9. 8. 13./ ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama