Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivý příběh Evangelium podle Jana přináší režisér Philips Seville. Doslova drastická filmová adaptace Nového Zákona přeloženého společností The American Bible Society. Produkce Garth H. Drabinsky a Chris Chrisafis za Visual Bible International, Inc. Evangelium podle Jana proniká do podstaty Bible a přesně odpovídá jejímu textu, úchvatné drama, Janovo znázornění života, duchovního řádu, smrti a vzkříšení našeho pána, Ježíše Krista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

conery1 

všechny recenze uživatele

" Som dobrý pastier. Za svoje ovce život dám. Poznám svoje ovce a oni poznajú mňa..." Štvrté, teda posledné evanjelium, podľa mňa preniká najhlbšie do Ježišovho života a jeho učenia ( možno preto, že má gnostické prvky ). " V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. A svetlo ( múdrosť ) v tmách svieti. Svetlo prišlo na svet, ale ľudia milovali tmu (nevedomosť ), lebo ich skutky sú zlé ." A preto dopadol tak, ako dopadol. Podľa biblie tak dopadnúť mal, aby zmyl Adamov hriech, a teda Judáš Iškariótsky splnil tiež nemalé poslanie. Tak, či onak, pre mňa veľmi silný príbeh o najmúdrejšom človeku, aký kedy chodil po tejto planéte. ( Kam sa hrabe Šalamún ). " Kto sa napije z vody ( múdrosti ), ktorú mu ja dám, nebude smädný naveky. A voda, ktorú mu ja dám, stane sa v ňom prameňom vody, prúdiacej do večného života. " ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Film je obrazovým přepisem Evangelia sv. Jana a to slovo od slova. Není věty, která by ve filmu nebyla zobrazena, nezazněla buď ústy postav nebo vypravěče. To láme filmu vaz, protože právě Jan je ze všech evangelií nejvíce plný do široka rozvedených teologických úvah, v nichž evangelista vyjadřuje svoje chápání Ježíšova poslání. Ty ve filmu prostě nefungují a brzy začnou nudit. Je to škoda, protože Henry Ian Cusick (Desmond ze seriálu LOST) hraje obstojně a na roli Ježíše se dobře hodí. I režie a výprava je dobrá, ačkoli trochu víc invence by neškodilo. Po otřesném Gibsonovu Umučení Krista skoro potěší, že násilí a krve je v tomto filmu jen velmi málo. Při tříhodinové stopáži ovšem vydrží s pozorností až do konce málokdo - pro nevěřící jsou četné teologické monology nezajímavé, věřící je zase dobře znají. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

..„Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo byl Bůh.“ Po „Umučení Krista“ další dílo, které já neznaboh nedokážu zřejmě ocenit a docenit, a které už nepotřebuji nikdy vidět a kdybych si ho vůbec odpustila taky by se nic nestalo. Spíš rozhlasová hra o učení a zázracích J.Krista než film a navíc hoooodně dlouhá hra se spoustou slov....... „ Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, je již odsouzen“ Hm. tak to jsou pěkné vyhlídky! ()

Jimbopepo 

všechny recenze uživatele

Film sa strnulo drzi Biblie, a co sa neda stvarnit obrazom, to dopovie rozpravac. Minimalny autorsky vklad filmarov, kto cital Janovo evanjelium, tak cely pribeh pozna. Oproti knihe ma vsak film velku nevyhodu v tom, ze zlozitejsie pasaze si nemoze precitat 5x pre lepsie pochopenie, bo pretacat stale dvd omrzi :-))) Ukazalo sa, ze pokus o doslovne filmove prerozpravanie nie je tym najlapsim riesenim. Nadseny som nebol ani hereckym stvarnenim. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, provedení nudné. Jestli chtěli zaujmout a přiblížit biblické příběhy široké veřejnosti, měli se vyvarovat přílišné sterilitě a monotónnosti vyprávění. Neherecké výkony ani nekomentuji. Dlouho jsem zvažovala hodnocení a jelikož zaokrouhluji nahoru, mám tu sice kulhající, ale jinak pěkně červenou trojhvězdu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama