Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (278)

numi 

všechny recenze uživatele

Jde o obyčejnou českou kriminálku. Nic víc a nic míň. Možná by neškodilo více rozebrat jednotlivé charaktery, protože jejich motivy a to, jak se se svým činem později vyrovnávají, ve filmu vůbec není. Za to ukázky z Bolera, které doprovází neuvěřitelně kýčovitý hudební doprovod, dostaly prostoru až až. Jinak Kraus je příšerný, ale třikrát hurá za to, že ve filmu hrají méně okoukaní herci, než na jaké jsme v poslední době už zvyklí. Sice hrajou neslaně nemastně, ale už je to vážně nuda pořád koukat na jedny a ty samé. A Jiří Bartoška dostal v tomhle snímku cenu za jeho celoživotní snahu zlepšit českou kinematografii. Tu erotickou scénu s Janou Štefánkovou si snad do scénáře dopsal sám, ne? ;o)) [leden 2006] ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Na české poměry neobvyklý film s velmi silným námětem vycházejícím ze skutečných událostí, natočen skoro bych řekl polodokumentárním způsobem. Parádní hudba, kamera i scénář. Jedinou, avšak bohužel dost viditelnou slabinou filmu jsou herecké výkony, které v případě jak mladých tak i zkušenějších herců za moc nestojí. F.A. Brabec je dle mého názoru výborný režisér, který se jako jeden z mála snaží na naší filmové scéně vytvořit něco nového a do budoucna bych rád, aby takových snímků přibývalo. S přihlédnutím k tomuto faktu musím alespoň jednu hvězdičku přihodit. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudný pokus o kriminálku. Špatný scénář dostal do ruky režisér, který neveděl co s ním. Ani linie pátrání ani osudy oběti, vrahů a jejich rodin nejsou prakticky ničím zajímavé. Nejvěrohodnější figuru vystříhla Anna Polívková, řada dalších je spíš k smíchu. A bez dialogů typu „Nevím, jestli je horší být matkou oběti nebo vraha.“ bych se taky obešel. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mam takovou zajimavou vzpominku. V nasem kině se konala čerstvá městská premiéra a Bolero přišel osobně uvést pan F.A. Brabec s paní Brabcovou. Měli kratičký proslov a s přáním příjemného pokoukání a upozorněním, že po filmu bude následovat beseda, se odporoučeli do vedlejší restaurace na červené víno - podávají ho ve spec. keramickým džbánku připomínajícím květináč a vždycky, když ho přede mě postaví mám chuť do něj hodit pugét kopretin. Film ušel. Sice žádný zázrak, ale pobavil. Efáčka se vrátila do sálu s doměním, že budou debatovat s lidmi, ale k mému zděšení většina přítomných odcházela (včetně mě - musel jsem, nebyl čas) a to mě, jako člověka považujícího filmový průmysl za stěžejní a vážícího si každého tvůrce, mrzelo. Vstal jsem, sebral odvahu, vzal s sebou svou dnes už strašně bývalou přítelkyni a štrůdloval jsem si to směrem k Brabcům. Najednou jsem stál tváří v tvář FAB a stiskl mu ruku. Gratulace ho zřejmě potešila a na oslavu začal nenápadně svádět mojí horší polovičku (což jsem si vykompenzoval díky paní Brabcové). Tak to jen tak pro příště.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když je na kriminálce nejzajímavější melancholická kamera a hypnotický, postupem času spíše vlezlý hudební motiv, tak je něco špatně. Sluší se dodat že nejde dávat celou vinu jen panu režisérovi. Scénář který měl k dispozici, dostal snad za trest. Z toho zmateného, zbytečnými postavami přecpaného a z replik trhajících uši sestaveného mišmaše by dobrý film nenatočil snad nikdo. Což pochopitelně neomlouvá mizerné vedení herců a jejich veskrze podprůměrné výkony. A koneckonců i nešťastné obsazení. Dvojice hlavních vyšetřovatelů je sice z půlky zajímavá (Pavel Simčík) a z půlky krásná (Kristína Filipová), ale v celku bych se bez nich radši obešel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Na natáčanie prišli dokonca aj skutoční podozriví z vraždy. (Amityville)
  • V Praze se mj. natáčelo v areálu Výzkumného ústavu vodohospodářského na Císařském ostrově, v Průmyslovém paláci, v Nuslích, ve Vršovicích, na Břevnově, Novém městě a Vinohradech. Chatu Aksmana hledejte západně od nádrže Orlík (Bohostice, č. 82) a jeho rezidenci ve Vonoklasech u Prahy. (hippyman)

Reklama

Reklama