Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (639)

janek85 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento 2. díl mě fakt dožral! Nepovedené pokračování Kameňáku, ale třetí díl byl zase lepší. Naprosto zmizel humor, který byl v ostatních dílech, byl tam, ale bylo ho tam minimun, asi jen 1%. Výkony herců, jakoby spadly úplně na dno. Hudba pořád stejná. Efektů ubylo od prvního dílů, už nebyly tak dobré, nebyly skoro vůbec. A celkově v Kameňácích efekty moc nejsou a to dělá nekvalitu této série. A můj celkový pohled:Novácké filmy jsou odporné a nekvalitní, někdy si říkám, proč to točí, když se nám většině to nelíbí. Prostě naprostá hovadina!10%Přístupnost: od 12 let.... Hodnocení Premiere:* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jsem-li k prvnímu dílu poměrně shovívavý, druhý díl je hodno zcela zatratit. U jedničky jsem se několikrát zasmál, tohle už je ale více než slabé. Navíc v prvním Kameňáku jsem nemusel koukat na odporně voskovou figurínu Vondráčkovou a nejhorší herecký výkon všech dob Martina Maxy. Troškova vášeň v obsazování známých neherců vytváří nezapomenutelné okamžiky. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od zhlédnutí tohoto filmového skvostu již uplynula pěkná řádka let, ale dodnes mi není jasné, jak ta Kropáčková znásilnila celý policejní sbor. Opět to není tak špatné, jak zde nejeden bystrý ,,intelektuál" tvrdí. Film jsem viděl v mladším věku mockrát, protože jsem neměl moc jiných filmů. Opět se jedná o pohodový výcuc vtipů zařazených místo dialogů ve hraném filmu. Občas to vyjde, občas ne. 3* ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě o dost horší než první díl, což už je co říct. (Kdybych na to nemusel pracovně kvůli psaní Troškova portrétu, vyhnul bych se tomu širokým obloukem.) ___ Kamera malinko profesionálnější, objeví se tu i takové vymoženosti jako vizuální gag, zvuk mimo záběr nebo humorný hudební podkres, ale hrozně ruší postsynchrony a dabing. _______ Co se týče vtipů samotných, jsou vulgárnější a tupější než minule, ale nejvíc vadí používání téže hudby, závěrečné písně, naprosto hluché obsazení Vondráčkové a Maxy a totálně rozpadlý děj. Minule to totiž bylo přese všechno sudržnější. Teď už se postavy chovají jako naprostí magoři a není v nich ani kapka životnosti. _____ Situace jsou nejen nevěrohodné z hlediska jakéhokoli realizmu, ale blbé i v žánru jakkoli nadsazené komedie. A hlavně je to všechno příšerně ochablé, s nulovou dynamikou. Nuda a trapnost. ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Špatné herecké výkony, kýčovité prostory a křečovitý humor. Někdy se člověk zasměje, ale ne proto, že by se Troškovi po dlouhé době podařilo natočit dobrý film, ale z toho důvodu, že do scénáře vložil povedený vtip. Tento moment se stal, pokud si pamatuji, za celou dobu trvání asi třikrát. Sice je to k nevíře, ale tento díl je ještě horší než první. Paradoxní na tom je, že na prvním díle mi vadil „příběh“ složený z vtipů, tady mi vadí jejich absence. Mezi jednotlivými „vtipy“ jsou hluchá místa, která jsou bezradně vyplněna vyšetřováním znásilnění kameňákovských mužů nějakou starou paní. Snaha o plynulé vyprávění je naprosto marná. Mnoho „vtipů“ spočívá v tom, že postava na plátně řekne slovo jako „prdel“, což by asi mělo k zasmání stačit (třeba Růžičkové vtip o zelenině v prdeli je ukázková trapnost, které si v Kameňáku užijete dost a dost). Někde jsem četl Troškovo prohlášení, že Kameňáky jsou svým způsobem kritika dnešní společnosti nebo co Pokud to tak skutečně zamýšlel, potom je Kameňák krutým odkrytím podstaty našich každodenních životů – vedeme mezi sebou nesmyslné dialogy, mluvíme sprostě a považujeme to za kdovíjak inteligentní, ženeme se za penězi a sexuálním ukojením Jelikož se toto o dnešní společnosti dá opravdu říci, Troška by zasloužil Oscara za nejlepší zahraniční film. Ale jako podezřívavý divák mu nevěřím jeho šlechetné úmysly, a za jeho snahu vydělat co nejvíc na šíření opravdu hloupých filmů mu vzkazuji: „Strč si Kameňáky do prdele!“ Odpověď: „Ale jak, když už tam mám ty citrony za 80 korun?“ Hahahahahahahaha..ha. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Policie České Republiky ve filmu používá zbraně Sig Sauer P226 nebo Beretta M92f. Ve skutečnosti ale české bezpečnostní složky používají pouze CZ 75. (dc125)
  • Zdeněk Troška měl při psaní scénáře k dispozici na šedesát tisíc „kameňáků“, které zaslali diváci do soutěže po prvním díle. (Duoscop)

Reklama

Reklama