Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii, která má plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže. Nejhorší je, že obětí přibývá a mezi nimi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají. (TV Nova)

(více)

Recenze (639)

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

No to je nápad k nezaplacení - natočit sérii laciných fórků jako film. Úroveň jako kdyby je vyprávěl starej Pařízek po desátém pivku chlapům v hospodě. Nechci panu Troškovi radit, ale až zase bude chtít být tak třeskutě vtipnej, ať si zkusí pustit vyprávěnky p. Menšíka. Natočit ho bylo jistě levnější a člověk se při sledování jeho pásem nemusí stydět za sebe, že na to kouká, i za vypravěče, že se k tomu propůjčil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě se ten druhý díl zdál úplně stejný... Při prvním jsem byl opravdu hodně nasrán a divil se, co nekteří lidé vydávají za "film". Teď jsem už věděl, do čeho jdu. Souhlasím s Tetsuem ohledně té kamery i vizuálních gagů, obsazení Maxy a Vondráčkové, přesto myslím, že tento díl byl o chloupek lepší v tom, že měl něco, co vzdáleně připomínalo děj. Ostatní jako vždy - ze začátku se to docela rozjede, pak se ale snímek utápí ve stále stejných nudných zaběhnutých kolejích. 90% vtipů je opět o sexu a dobrého herce abys pohledal. Narážky na kritiky trapné a nefunkční a...tak. Jen doufám, že se někdo nerozhodne natočit Anglického krále podle scénáře Evžena Gogely. To by mohl bejt opravdovej průser... ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl brát vážně, ze všech tří dílů je dvojka složená z nejlepších (ale taky nejprovařenějších) vtipů. Co ji činí úchvatnou je, že nemá absolutně nic jiného. Troška nejenže zcela resignoval na děj (což je samozřejmě zcela v duchu postmoderní kynematografyje a je to záslužný umělecký experiment), ale i na jakékoliv herecké výkony a logiku i v rámci jednotlivých scén. Kameňák - a to, jak teď mohu s čistým svědomím říci, platí pro celou sérii, - nesplní vůbec žádná divácká očekávání. Čímž se komedie, jejíž hodnotící zařazení se pohybuje někde mimo hranice latinské abecedy, posouvá k hranicím experimentu. Troškův výtvor už není žumpou, ale nepochopeným art experimentem, trošku ve stylu starého Eda Wooda. Proto mu nemohu nedat nejvyšší hodnocení. P. S. Nemůžeme za tak příšernou kvalitu filmu tak nějak kolektivně? Je složen z českých vtipů, které vytvářel český národ. Pokud jsou ty vtipy dementní, nesvědčí to ani tak o impotenci Troškově, ale o impotenci národní. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nejde mi o “ohrané vtipy, které každý zná” (tolik let ještě nemám) nebo jejich vtipnost/nevtipnost (vtipné jsou samy o sobě), ale o tu premisu a polohy skvělého vtipu hned vedle absolutně nevtipného výtlemu nebo poznámky. Taky má tato série tendenci cutnout scénu v nejnevhodnější dobu, už si moc nepamatuju kde přesně. Když Genzer působí jako jeden z vtipnějších výkonů, je IMO problém. Kdyby ten Troška dal scénář pod režii někoho jiného a schopného alespoň před obdobím vlastní demence dané osoby (ovšem jak se Zdenda do ostatních navážel, asi je ta pravděpodobnost na cifrách teploty plynného povrchu Neptunu), kdo by vtipy ukázal vizuálně, možná by z toho mohla být prča, která by byla rozporuplná u diváků, ale snad i vtipná. Tak jako tak je ten pseudoděj (ano, opravdu narozdíl od minula nějaký děj!) s nadrženou bábou tak zmagořilý, že tento díl poslat tak nízko nemůžu. V mladém věku se to může zdát vtipné (kromě trojky, ta je fakt nejvíc postavená na palici z novodobých českých filmů), poté už jen čistá křeč. Gah ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě stejné jako první díl. Největším problémem není, že film je složen z vtipů, kdyby jste jednotlivé fragmenty roztříštili na jednotlivé kousky, tak byste se mohli dobře bavit. Problémem je, že film touto kulometnou palbou anekdot připomíná tu už dříve ne moc oblíbenou Zlatou mříž, a navíc - ústní lidovou slovesnost by přijatelně nezfilmoval snad ani Kubrick, protože to prostě nejde. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Pepa (Václav Vydra) říká Vilmě (Jana Paulová), že má "zadek jako kombajn", běží v televizi další režisérův film Andělská tvář (2001). (fiLLthe3DD)
  • Rostislav Justin Valeš, který hraje Oldu, je v prvním déle Kameňák (2003) v titulcích uveden jako Rostislav Valeš. V tomto pokračování je ovšem uveden jako Justin Valeš. (JT19)
  • Policie České Republiky ve filmu používá zbraně Sig Sauer P226 nebo Beretta M92f. Ve skutečnosti ale české bezpečnostní složky používají pouze CZ 75. (dc125)

Reklama

Reklama