Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři týdny před volbami se charismatický lídr jedné z největších politických stran zaplete do vážné automobilové havárie. Mladý ambiciózní novinář se chopí životní příležitosti a postupně odhaluje spiknutí, směřující až k ministerskému předsedovi... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu nevím, co si mám myslet o novinářích, kteří mají pravidelně politické články na první straně nejčtenějších novin ... Zadarmo to asi nebude, jak ukazuje dánská Královská hra. Spolupráce politiků a novinářů na těch nejšpinavějších hrách a společná manipulace veřejnosti, aby získali moc. Kdo se zajímá o politiku a je ochoten ztratit poslední zbytky iluzí, určitě by si měl na tento skvělý dánský thriller najít čas. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mluvíš jako moje babička. Pořád se ptá: Tak kdy položíš vládu?" Homo politicus, neboli člověk bezpáteřní, se vyskytuje nejen u nás, ale i ve Skandinávii? Tak to je dobře, alespoň to bude napínavá zábava. Jenže Královská hra zaťala drápy jen do jednoho skandálu, který bezpáteřní homo sice naštve, ale nezabrání jeho zvolení. Když ne dnes, tak zítra určitě. Mě to tedy celkem bavilo, ale toho napětí tam moc nebylo a do politické stoky se taky nebušilo tak, jak by si to zasloužila. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Dánská politická scéna krátce před volbami. A novinář Torp, který dostal příležitost, je překvapivě přidělen do parlamentu. Předseda strany, která má šanci volby vyhrát, měl autonehodu a je v kritickém stavu.A v jeho straně začíná boj o jeho post. Vytahuje se špína. Torp má hned článek na první straně, převzala ho i televize a dostává další informace „Někdo si myslí, že si zasloužíš všechny nejlepší reportáže, co?“ Jenže přihrávek je moc, je to příliš snadné. Výborný thriller z prostředí, kde se neštítí ničeho .... pokud jde o moc „Problém je, že reportéři a politici jsou stejní.“ P.S. doporučuji pečlivě dočíst závěrečné titulky!!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se dánská zlodějská bezskrupulózní kurva, pro lepší ilustraci ji říkejme třeba Endy Zkurvysøn Babitch, rozhodne, že chce být premiérem, aby mohl z ještě vytuněnější pozice nadále nerušeně vykrádat evropské fondy, cíleně likvidovat malé a střední podnikání, bulíkovat lopaty a škodit celému národu, musí si nejprve udělat autokratické pořádky ve své komunistické straně, říkejme ji třeba JA. A jak už to mezi tou bandou bezručkovských zmrdů, zvanou vysoká politika, chodí, když chceš až nahoru, musíš být to nejbezohlednější hovado ze všech, popřípadě slizký plešatý impotent, kterého si velcí kluci vodí, jak potřebují. Jelikož je Endyho zmrdství vskutku výjimečné, má nejlepší předpoklady stát se obrprasetem, a poplatný svému naturelu zahájí důkladné stranické čistky za pomocí vyfabulovaných skandálů a svinstev, a má úplně v prdeli, kolik relativně slušných lidí tím zlikviduje. Naštěstí, což je v tomto případě vcelku relativní pojem, se po stopách jeho nekalých rejdů vydává nesympatická ambiciózní polobulvární hyena, říkejme ji třeba Jan Tuna. Osina v prdeli je to řádná, a když zjistí, v jakých sračkách se to vlastně brodí, kupodivu převládne ta desetina charakteru, která mu ještě zbyla, načež Endyho solidně natře a pošle za Bakalou živořit na vlastní tropický ostrov. No, jak ukazuje tento vcelku zábavný, dobře natočený a solidně zahraný poblitický napínač, v Dánsku by to patrně dopadlo dobře a tu svini by zařízli, patrně proto, že tam nežije 70 procent tupých solvin a jejich Endy nestihl stínově skoupit tři čtvrtiny masmédií. Ovšem kdo ví, jak to může dopadnout jinde, pokud lidé nebudou žrát tabletky na zchytření a uklízečky se stavebními přidavači nedostanou zákaz reprodukce! To by také nakonec mohl vládnout všem jeden monopolní Agrozmrd, který bude u koryta tolerovat pouze podobně založené Microfuck na softvéry, Gůgl na šmírování a Cinezkurva na masovou zábavu, no a všichni v tom imaginárním státě budou jen sázet řepku, vyrábět amarouny pro Trikatela za minimální mzdu a nadávat, jací byli předtím tupě manipulovatelní čuráci. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Tři týdny před volbami do parlamentu havaruje vůdce politické strany, která má největší šance na vítězství ve volbách. Ve straně se rozpoutá boj o následnictví, do které se zaplete i mladý, ambiciózní novinář Torp. Spekulace v tisku a lži zasahují i do osobního života politiků. Torp se dostane na stopu cynického spiknutí, do kterého je namočen i možný budoucí předseda vlády. Snaží se ho odhalit bez ohledu na následky. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama