Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Scénky ve kterých Louis přesně trefuje hřebíček na hlavičku, se s metronomickou pravidelností střídají se scénkama smrdícíma pózou.. Jednorázově to může perfektně pobavit, ale z dlouhodobého hlediska se toho někdo může poměrně brzo "přejíst".... Louis C.K. holt není pro každého a pro každou chvilku. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie oproti Lucky Louie. Tam boli síce hlášky hrubšieho zrna, no podstatne vtipnejšie. Louis C.K. je možno skvelý komik v stand-up vystúpeniach, no viac som sa bavil na hociktorej časti Na stojáka. Neviem, ale srandovať o tom, ako šiel dať utratiť psa s nádorom k veterinárovi alebo ako by kopuloval s opicami mi veľmi vtipné nepripadá. Po troch častiach som to vzdal. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Miroslav Horníček kdysi moudře pravil, že není slušný či sprostý komik, nýbrž jen komik dobrý a špatný. Nejsem si jistej, jestli by tento svůj názor nepřehodnotil, kdyby se dožil éry opravdu krutých chlápků (zejména Louis C.K., Ricky Gervais), ovšem kdyby tak učinil, byl by to omyl. Oni jsou totiž opravdu dobří! Kvalita Louise tkví např. i v tom, že je schopen mezi maximálně nekorektní vtipy sem tam propašovat hlubokou a lidsky přesnou psychologickou sondu, viz např. neuvěřitelně silný devátý díl I. série s názvem Bully. 80 - 90% ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Těžko slovy vyjádřit jak moc se mi tento pseudo-seriál líbí. Úžasný kontrast Louieho výborných řečnických schopností na podiu a jeho absolutní bezmoci dostat ze sebe jednu soudržnou větu v normálním životě nemá chybu a krásně ladí s tím jak se proti Louiemu spolčuje jedna životní událost za druhou . Navíc opravdu nejde o žádný sitcom a zápletky v seriálu dávají smysl a ne že bych chtěl spoilerovat, ale třetí řada by se mi asi líbila i bez jediného vtipného okamžiku a posledních pár dílů bylo jednoduše jak z jiného světa. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je dar od vesmíru. Louis C.K. měl téměř absolutní tvůrčí svobodu a tak si dělá co chce, vypráví svoje příběhy svým vlastním způsobem, a nedůležité věci neřeší. Např. si vůbec nedělá hlavu s kontinuitou - stejní herci někdy hrají různé postavy a stejné postavy někdy hrají různí herci. Seriál přesto působí autenticky, protože zmiňuje pozitivní i negativní stránky života. Tvůrce je stejně jako ve svých stand-upech k divákovi brutálně upřímný, říká na sebe vše a také se spolu s divákem směje sám sobě. Seriál doprovází zvláštní a skvělá jazzová hudba. Groteskní scény se střídají s těmi temnějšími. Možná to není pro každého, některé díly nejsou vůbec žádný relax / únik. Ale nejsou typické americké sitcomy, které ukazují jen pozitivitu a nic jiného, trochu prolhané? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • V úvodní sekvenci lze vidět, jak náhodný kolemjdoucí ukáže na kameru prostředníček. Gesto nebylo plánováno, ale Louis C.K. toto viděl jako scénu, která dobře vystihuje obraz seriálu, který chtěl vytvořit, a scénu tak v seriálu ponechal. (ČSFD)
  • Louis C.K. přijal malý rozpočet čítající 200 000 amerických dolarů (250 000 pro druhou sezonu) za absolutní kreativní volnost. Stanice FX nijak nezasahovala do vývoje seriálu a nepožadovala ani testovací epizodu, dokud jim Louis nepřinese dokončené kopie. (ČSFD)
  • Louis C.K. stříhá a upravuje každou epizodu sám na svém MacBooku Pro. (ČSFD)

Reklama

Reklama