Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brzy poté, je Ann (Lorna Heilbron) se svou kamarádkou Helen Ramsey (Angela Pleasence) pozvána k pobytu do odlehlého domu na anglickém venkově, se začnou dít zvláštní události. Odkud přicházejí strašidelné výkřiky a šepoty, co se ozývají po celém domě? Souvisí to nějak s Heleninou přítelkyní Corou (Marie-Paul Mailleux)? A jakou roli v tom hraje podivná zlověstná činnost muže jménem Brady (Peter Vaughan)? (Karlos80)

(více)

Recenze (8)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Symptoms je docela působivým hororem, který kromě naléhavé atmosféry hraje silně i na psychologickou strunu. Zdatně mu v tom pomáhá jak odlehlá usedlost na anglickém venkově, tak podzimní sychravé počasí. A podobně jako v předešlém Vampyres, tak i zde si režisér pohrává se ženskou sexualitou, která tu navíc hraje důležitou roli. Příběh je trochu jednodušší, ale to tentokrát až tolik nevadí, protože zde herecky válí Angela Pleasence (dcera slavného otce Donalda) coby narušená Helen. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

José Ramón Larraz nebyl jen známý svým lesbo-upířím filmem "Vampyres", ale například i touto velmi atmosferickou a působivou lahůdkou ze stejné doby, bohužel i nadále tak žalostně málo mezi našinci známou. V tomto nízkorozpočtovém, ale jinak velmi stylisticky dobře propracovaném psychologickém hororu, je opravdu příkladně využita anglická krajina a tajemná polorozpadlá venkovská usedlost, kde se odehrávají hodně divné věci, příběh je trochu přímočarý a lehce předvídatelný, není tu mnoho intrik ale to by mi tentokrát u tohoto poeticky laděného hororu s perfektní, místy depresivní a skličující atmosférou, s pomalu ale efektivně budujícím napětím, které je tu velmi účinné, s dobrými děsivými a strašidelnými okamžiky, a nakonec s dobře ztvárněnými postavami, z nichž hlavní herečka, úžasná Angela Pleasance s velkou obrazovou přítomností, propadá stále do většího a většího šílenství, kdy se u ní dokonce projevují i vražedné sklony. Zvuk a dialog utlumen na max. možném minimu, tady šlo hlavně o ten estetický zážitek. Obraz byl hodně tmavý, takže některé scény mohli být pro diváka poněkud matoucí a těžko rozeznatelné, ale i tak zážitek to byl luxusní, přál bych si to někdy vidět určitě na full a vyčištěném DVD, můj celkový dojem by byl možná ještě větší a lepší. Od režiséra Larraze mohu doporučit např. film "Deviation". ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Odlehlé stavení na anglickým venkově, psychicky narušená Helen(perfektní výkon Angely Pleasence), sympatická Ann(Lorna Heilbron), Cora(Marie-Paul Mailleux), tajuplný muž Brady(Peter Vaughan) a děsivé a strašidelné zvuky. I přestože je dějově film celkem předvidatelnej, dokázalo mě to udržet v napětí. Atmosféra je místy až hmatatelná. Mě to sedlo. A jelikož vidím, že jde o málo známej a zapomenutej kousek (jen 39 hodnocení)nemám problém abych mu tu čtvrtou slabší hvězdu dal. Jen upozorním, že jde spíš o psychologickej horor. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Trošku hodnotenie nadnesiem, pretože som sa vlastne nudil a celý film mi prišiel ako niečo nedopracované. Ku koncu sa hororové symptómy rozbehnú väčšou rýchlosťou, ale pred tým ide o komornú konverzačku s náznakmi. Lokácie a interiéry si zaslúžili lepší príbeh, pretože remeselný prednes nedopadol najhoršie. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama