Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh homosexuálního sériového vraha a kanibala, který vraždil mladé, pohledné chlapce. Filmaři se inspirovali životním příběhem Fritze Haarmanna (1879 - 1925). Děj je oproti skutečnosti přesazen do doby po 2. světové válce. Haarman pracuje jako policejní špicl, takže má pro své zločiny dokonalé krytí a stálý přísun mladého masa. (wero1000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

glum88 

všechny recenze uživatele

Myslím že Haarmann by byl minimálně spokojený , kdyby viděl perverzní výrazy v obličeji svého stvárnitele ... ,,Něžnost Vlků'' je podle mě daleko lepší zpracování než měl třeba Dahmer nebo Gacy , nese se v evropském duchu takže to všechno působí o něco reálněji (zvášt' když si uvědomíte že ten člověk řádil hned vedle v sousedním Německu) Není to zrovna příjemný film , celou dobu se nese v tísnivé atmosféře poválečného období kdy město sužuje homosexuální vlkodlak ztvárněný Kurtem Raabem . Myslím že označení --Horor-- je zcela na místě , dostat se do rukou tomuhle člověku musí být daleko horší než všichni duchové, démoni, Elmo a ostatní hororové postavy dohramady , protože lidi jako Haarmann doopravdy jsou . ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Řeknete, že film o homosexuálním vlkodlakovi, který vraždí mladé chlapce po desítkách, nic moc nebude. Jenomže to by za ním nemohl stát Fassbinder. A především by to nemohlo být podle skutečné události, i když byly změněny doba a místo. Fassbinder mě omračuje čím dál tím více a tento film s neuvěřitelně hustou atmosférou, až nestravitelnými homosexuálně-násilnými scénami a naprostou absencí kladné postavy je pro mě dalším skvostným zážitkem. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Má to divnou střihovou skladbu. Příběh by se dal odvyprávět během pěti minut, tak ho přerušují "výjevy". A někdy jsou ty výjevy moc krátké a drobí tok. Carstensen i Caven jsou ještě celé bezbarvé a Raaba jsem už taky viděl řádit jinak. Nejvíc si to celé asi užívá Fassbinder a Brigitta a ben Salem - toho tu vidí člověk poprvé uvolněného, smějícího se -krasavec! Celek působí trochu jako kdyby se diletantům kór povedl filmek. Mládí zelené-). Všichni jsou napudrovaní jak z Valerie a týdnu divů mj.-) - tam byli taky upíři. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K čemu jsou dobří mladí chlapci? Do salámů a na sulc. Fritz je přátelský a usměvavý chlapík, který pro své přátele a známé sežene všechno - maso, salámy, víno, koňak, ale třeba i oblečení. Všichni ví, že je šmelinář a má rád chlapce a mladé muže. Nikdo však netuší, alespoň zpočátku, že se pod slupkou chápavého milého muže skrývá tvář...vlkodlaka. Fritz se ale neproměňuje v zabijáckou šelmu pokrytou srstí, ne, on je vlkem v lidské kůži. Úsměv, polibek a prokousnuté hrdlo oběti, z něhož v pravidelném rytmu stříká krev. Kamera většinu neukáže, ale zvuk úderů sekerou, která porcuje nebohé oběti, působí děsivěji, než přímý záběr. Kurt Raab nehraje, on Fritzem prostě je! Na syrovosti snímku se jistě podepsala, kromě K. Raaba, producentská spolupráce R. W. Fassbindera. Tíživé, temné, bezvýchodné. Lidé si šeptají, že město obchází vlkodlak. Není divu, když se již našly pozůstatky z více jak dvaceti lidských těl... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Harman údajně zabíjel své oběti metodou "Drákulův skus", když po vraždě pil krev svých obětí. Maso dále zpracoval do salámů, které prodával na černém trhu. (wero1000)

Reklama

Reklama