Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle povídky "Vzácný přetisk 2F. Cent Belgien" z "Filatelistických povídek" Františka Langra napsal Jaroslav Soukup napínavý příběh, který nutí k zamyšlení nejen nad rolí, kterou může sehrát poštovní známka v lidském životě, ale také nad otázkou lidského svědomí, nad nejistotou, která provází každý výkon spravedlnosti. Téměř do konce příběhu netušíme, zda známka nalezená v kapse uniformy francouzského vojáka v první světové válce usvědčila nevinného, nebo odhalila skutečného špiona... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Pulper 

všechny recenze uživatele

Drama o smyslu života, svědomí a pocitu viny z Velké války. Tehdy to naši filmaři uměli. Jen studio, kvalitní scénář, profesionální herecké výkony (a to včetně Františka Viceny, kterého musím zmínit). Jak může se životem zamávat taková drobnost jako poštovní známka, co? Spoiler: Spoiler: Původně mi vadil ten plán infiltrace, ale proto se to vlastně jmenuje Poslední dopis. Takže šlo o sebevražednou misi s cílem získat a předat co nejvíc informací. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pochybnosti jsou někdy těžší než vědomá vina. Špičková televizní adaptace jedné z filatelistických povídek Františka Langera, odehrávající se během první světové války, si po celou dobu udržuje velmi působivou atmosféru plnou svíravého strachu a bezmoci a navíc se může pyšnit mistrovskými hereckými výkony Jana Třísky, Josefa Somra a Josefa Abrháma v hlavních rolích. V myšlenkovém úhoru sedmdesátých let vzniklo dílo vskutku nevídané hloubky a emocionální síly. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě tady strašně vyděsila ta flašinetová hudba, protože ta se k tomuhle námětu hodila asi tak, jako by se dechovka hodila do Marvelovky. Naštěstí jen z toho flašinetu nebyl tvořený celý soundtrack a jelikož kromě toho nemám snad co vyčítat, tak ten plný počet ještě jakž takž dát naštěstí můžu. Naprosto skvěle natočený, zahraný a napsaný televizní film s dostatečně zajímavými námětem a velmi příjemnou a naprosto dostačující stopáží. Navíc to má i podmanivou atmosféru, nějaké napětí a druhá část soundtracku se mi taktéž docela líbila a navíc od té první se k tomuhle námětu hodila perfektně. Takže jo, až na to jedno výše uvedené mínus jsem fakt hodně spokojený. Slabých 5* ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení většiny zdejších hodnotitelů, neboť já jsem se prvních 40 minut celkem nudila a zbývajících 20 minut koukala na nepřesvědčivý zvrat ve vývoji, který mi přišel opravdu úplně pitomý. Somr a Abrhám byli vynikající, Tříska ničím výjimečný. Pouze z úcty k prvním dvěma zmíněným a z úcty k jejich standardně výborným výkonům dávám 3 hvězdy. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Taky se řadím k těm, kterým se výsledná pointa zdála poněkud méně věrohodná, podobně jako uživatelům 6thSun či Stegman. Nic to ovšem neubírá na strhujících hereckých výkonech tří hlavních představitelů a na síle úvah o vině a trestu a nesmyslnosti veškerých válečných šarvátek, které přitom člověku probíhají hlavou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama