Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truhlář Jakub (L. Hlavica) chystá pro svou nevěstu Báru (M. Kuklová) dárek – vyřezávanou truhličku. Na radu babičky kořenářky (V. Zinková) se vydá do lesa pro větvičku kouzelného modřínu, aby truhlička rozkvetla. V nočním lese mu pomůže víla Modřínka (K. Jandová), která má Kubu ráda. Zato pyšná Bára dá Kubovi košem a on málem padne za oběť lesním vílám. Kdo ho zachrání a která bude jeho nevěstou? (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná a milá pohádka, které trochu škodí poněkud krátká délka a tím pádem místy zkratkovitý a odbytý děj. Pokud by delší stopáž posloužila k větší propracovanosti, mohlo to být ještě o hvězdu lepší, třeba jako Pohádka o lidské duši. Určitou roli v mém případě hraje slabost pro Kláru Jandovou a naopak "neslabost" pro Michaelu Kuklovou, která se objeví v záporné roli. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Před chvílí jsem hodnotil pohádku Jak se stal švec Dratvička tchánem pana krále, kde šlo principiálně o totéž. Poučení, že nejde o krásu těla, ale o krásu ducha. Kláru Jandovou mám navíc fakt rád. Zato Michaela Kuklová se do kladných rolí zrovna moc nehodí, naopak ty zápornější jí jdou podstatně lépe. ()

Reklama

DearS 

všechny recenze uživatele

Pohádkám většinou trochu té didaktičnosti neuškodí, ale čeho je moc, toho je příliš...zvlášť není-li jistě bohulibé poučování o věcech a vlastnostech správných a nesprávných a lidech (či vílách) dobrých a nedobrých zabaleno v zajímavém obalu. Někdy stačí humor, jindy atmosféra a někdy je (bohužel) výsledek neslaný nemastný jako v tomto případě ... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pohádková drobnička o významu krásy nitra a pomíjivosti vnějškových půvabů (zboží s prošlou dobou lhůty) ztvárněná dobře vedenými mladými herci (Kuklová, Hlavica, Jandová) včetně starší generace (Fialová, Zinková) zahřeje u srdce a potěší slušnost a věrnost. Měřit tohle na vzdory kvalitním tvůrcům (Brunclíková, Jordánová) délkou trvání, ne intenzitou a půvabem děje, mi připadá zpozdilé. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama