Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nechci být příliš přehnaný, ale už ten fór se slepým, který zločin neviděl, a hluchým, který jej neslyšel, je výborný. A Pryor s Wilderem z toho opravdu udělali velikou zábavu. Za zmínku stojí i účast tehdy ještě téměř neznámého Kevina Spaceyho. A doporučuji všem, kteří mají rádi nápadité a vtipné vršení jednotlivých fórků, které nenutí smích z diváka brutálním násilím. 75%. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Slušná zábava. Skvelé herecké duo, všade prítomný humor ktorý síce po čase upadne do stereotypu a ukazujú sa neskôr v podstate len situácie medzi hluchým a slepým ale nevadí mi to, bavilo ma to ale keby tu bolo viacej humoru bol by som aj pridal o jednu hviezdu viac, ale obzvlášt v druhej polovici a pri zakončení filmu mi prišla kvaltia filmu o niečo klesla, ale celkovo ide je to veľmi dobrá komédia. ()

Reklama

LOVE VOLE 

všechny recenze uživatele

Natočit komedii o sluchově a zrakově postižených, aby to neuráželo, se u tohoto filmu povedlo. Neříkám, že se to dá odsledovat se smíchem od první do poslední minuty, najdou se hluchá místa, ale některé situace si člověk vychutná až při následném shlédnutí, protože nejdříve to kolem diváka proletí a nestačí si uvědomit tu pointu. První část filmu má spád, druhá část už se mi zdála natahovaná a ztrácela dynamiku. Ale zívat se mi nechtělo :-D ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře hodnocená komedie ačkoliv podle názvu bych to tipoval spíš na horor/thriller či něco takovýho. Rozhodně bych pod tím na první dobrou nehledal komedii. Já ale se zdejším vysokým hodnocením až tak souhlasit nemůžu. Slepej černoch a hluchej běloch a na tom jsou postavený veškerý fóry. Párkrát jsem se sice zasmál(nebudu tvrdit, že né) ale vyloženě můj styl humoru to není. Samotnej příběh mě nikterak nebavil. Za mě to jsou 2hvězdy ale určitě film ani diváky kterým se tenhle humor líbí neodsuzuju. Chápu, každej má jinej vkus a né každýmu je možný se trefit do chuti(vkusu). ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která těží především z originálního námětu. Dvojice hrdinů, z nichž první je zcela slepý a druhý zase zcela hluchý, se skvěle doplňuje v mnoha komických situacích. Ona většina vtipných momentů je založena právě na handicapu obou hrdinů a je až s podivem kolik skvělých nápadů dokázali takto tvůrci vymyslet. Do toho všeho nás navíc oba dva neustále zásobujou parádními hláškami, takže je o dobrou zábavu postaráno. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Časť filmu sa odohárva v hotelovom komplexe nazvanom The Great Gorge Resort. V skutočnosti však ide o Great Gorge Playboy Club, ktorý patril Hughovi Hefnerovi. (m.a.t.o.)
  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama