Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celý film som sa márne snažil nájsť tu aspoň niečo zaujímavé. Nie je to dokonca ani len skutočný príbeh a mladá Beckinsalová (o Danesovej nehovoriac) nevyzerá ani zďaleka tak dobre ako v Underworlde. Spracovanie je ale príjemne realistické a teší hlavne záverom, ktorý sa vzpiera klasickému hollywoodskemu happyendu. 5+/10 ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE ČÁST SPOILERŮ. Vzhledem k tomu, že se mi to zas až tak nelíbilo, jsem čekal hodnocení v červené barvě na ČSFD;) Ale k filmu.. První půlka filmu má slušný náběh, ale začne nám to později skomírat s každou promarněnou šancí, navíc přestává být sympatická postava Darlene a později i postava Alice (která je ovšem sympatická velmi). Jenže nakonci už je tak svým charakterem (který byl krutě postihnut nedobrým, zlým osudem) vyhrocená, že už se nejeví jako reálná postava, ale jako naprostá smyšlenina. V tomto snímku Alice totiž naplno potlačila pud sebezáchovy a totálně se obětovala pro kamarádku, za doprovodu slz a velkých slov na obou stranách. Ve snímku, který má působit věrohodně toto nehledám, můžu si pustit pohádku, tam to tak chodí. Ovšem tento jev je až při konci, zbytek flmu není špatný. Akorát mě zklamalo, že ta protivná Thajka, co jim dělala naschvály nebyla ani filmově dořešena a po svým největší prohřešku (kdy práskla jejich útěk) její postava mizí z filmu. To se mi nelíbilo. ()

Reklama

Joeey 

všechny recenze uživatele

Až na ten závěr mi to připomínalo spíš epizodu z detektivního seriálu než celovečerní film. Darlene a Alice se s osudným mladíkem setkají už v první čtvrthodině a ten když pronese větu "Já letím dneska odpoledne a vy byste mohly vyrazit zítra," je jasné, co se stane. Přesto jde o promyšlené a místy napínavé drama. Na konci filmu, když se dívky dozvědí, že sám překupník je udal, aby odlákal pozornost od ostatních drogových zásilek, trošku zamrazí. Takže zápletku více zaonačit a pointu podat srozumitelněji... mohly to být 4*. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdit, že kdyby byla lepší režie a casting, mohla z toho být klidně i "oscarovina" nebo rozhodně film na zapamatování a s lepší kritikou. Sice je to podle mě i tak lehký nadprůměr, ale šlo z toho rozhodně vytěžit více. Jak jsem řekl - stačilo by obměnit režii, casting (ač nebyl vyloženě špatný), přidat více napětí a třeba i větší prostor v soudní síni a mohl to být kult. Takhle je to jen na 3,5*. Chválím však dobrou hudbu a překvapivý závěr. ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení tady mě celkem překvapuje. Podle mě to byl rozhodně nadprůměrný film. Bylo to spíše poklidné, nebylo to příliš předramatizované. Situace ve thajské věznici byla jen načrtnuta a tak to mělo být, o této problematice byl natočen dostatek filmů, ne však tento. Byl totiž o pocitu křivdy a beznaděje, a přesně to bylo vyjádřeno skvěle. Navíc Clarie Danes podala skvělý herecký výkon. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)
  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama