Reklama

Reklama

Gawi

  • Jižní Korea 가위 (více)

Obsahy(1)

Film pojednává o skupině blízkých přátel a spolužáků z vysoké školy, které pronásleduje dva roky stará záhadná smrt dívky jménem Eun-ju. V úvodu filmu prožívá dívka Hye-jin zvláštní situace, které ji přesvědčí, že se děje cosi nadpřirozeného. Zdá se, že duch Eun-ju, na kterou už všichni dávno zapomněli, se vrací, aby navštívil každého z dívčiných starých kamarádů a kamarádek. Ukazuje se, že tito "kamarádi a kamarádky" ve skutečnosti jejími přáteli nikdy nebyli a že její smrt, tehdy považovaná za sebevraždu, možná ani sebevraždou nebyla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scéna, ktorú ukazuje tu uvedený obal DVD, sa nám ukáže v prvých minútach filmu. No a potom to už ide len z kopca ( no občas aj do kopca, ale ťažkopádne ). Snímok prišiel v dobe, keď sa ázijský horor začal pekne vyhrievať na slniečku a v dobe, keď sa dalo ešte špekulovať s originálnejšími námetmi. Lenže tento operuje s klišé nielen spomenutého východného štýlu, ale aj toho západného. A stále je to nuda. Je to, ako to ja rád označujem, nedovarené a chýba tomu ten strašidelný úžas, ktorý obklopoval nesmrteľné hity tohto hororového smeru. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší korejská duchařská záležitost od režiséra Phone a Bunshinsaby. Dlouhovlasý duch v černé sukni a s černým makeupem vraždí členy partičky mladých. Tu zabije pohledem, tu přiloží ruku k dílu. Klišé je vršeno na klišé, pointa je jasná hned. Ani provedení vražd a lekaček není nic extra (nelekl jsem se ani jednou), což platí i o vizuální stránce filmu. Zejména hudba je občas příšerná a k duchařině se nehodící. Duch vám spíše bude k smíchu, do děsivosti Sadako a Kayako má na míle daleko. Celkově film zas taková hrůza není, ale po Gabalu je to asi to nejhorší, co jsem letos z asijských duchařin viděl. Měl jsem co dělat, abych u toho neusnul, a to už je u zástupce mého oblíbeného žánru na pováženou. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama