Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý hrdina má klíč k záchraně lidstva přímo na dlani své ruky. V roce 3028 zákeřný mimozemšťan Drey nelítostně zničil planetu Zemi. O patnáct let později se mladý muž jménem Cale dozvídá, že je to právě on, kdo vlastní geneticky zakódovanou mapu k Titanu - vesmírné lodi, která uchovává tajemství záchrany lidského rodu. S Dreyem v patách se Cale a jeho nová posádka vydává najít Titan. Ovšem musí se k němu dostat dřív než Drey, který se chystá loI zničit a tím zároveň zahubit poslední šanci lidstva na záchranu vlastního domova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel propadák. předvídatelný, nezajímavý, klišé. Animace ošklivá, zápletka "originální až to praštilo". Vlastně tam bylo až na hudbu a skutečnost, že to bylo sci-fi, špatně všechno. Pak se nedá moc divit, že to při nákladech 75 milionů utržilo slabých 37. Propadák. //PS: Proboha, těch 75 mega se podělo KAM? ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Kdo četl knížku, bude fakt ohromenej tím, jak dokázali filmově ztvárnit to, co si leckdo jen domýšlel. Můžu ze svý vlastní zkušenosti říct, že je to vážně hodně dobře udělanej film. Samozřejmě v dnešní době ztrhujícíh efektů, může někdo říct, že je to jen průměrná nebo podprůměrná ukázka "pohádky", ale člověk, kterýmu alespoň drobet v krvy koluje sci-fi, neodsuzuje klasiku a nevadí mu spojení rádoby klasický a počítačový animace, užije si hodinu a půl příjemný podívaný. ()

Reklama

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Když jsem se při závěrečných titulcích zeptal kolektivu, se kterým jsem film viděl, jestli jim to nepřišlo jako parodie, zareagoval PeS+: „Může být nějaké scifi po GalaxyQuestu něco jiného než parodie?“ Nesouhlasím s tím, že už by se nedal natočit vážný vědeckofantastický film, ale kvůli úspěšnosti se bez vtipných míst žádný film neobejde. A tady najdete spoustu výborných obecně srozumitelných hlášek jako „Zdržte je, opravím to za okamžik!“ „A jak dlouhý okamžik potřebuješ?“ „Tak pár hodin.“ Jsou bohužel nadabované česky, jako celý film, a ačkoliv nejsem v angličtině dost dobrý, troufám si odhadnout, že očekávané obhroublosti v napjatých situacích prostě v originále nejsou. Mohli je ovšem udělat u nás, jenže tohle měl být rodinný film a většina diváků se měla rekrutovat z dětí. Možná byly na jiných představeních, na tom našem v 18 hodin v pátek nebylo jediné. Objevilo se i pár titulků – časové a místní údaje, v originále zelené – ale ty působily jako nepovedený vtip, například „Planet Bob“ = „planeta Bob“. Proč film považuji za parodii? Protože si vypůjčil množství stěžejních nápadů z jiných scifi filmů a jednoduše je překreslil či „přetrikoval“ – třeba z jednoho klasického StarTreku nebo ze Dne nezávislosti. /---------/ Tento film je také zvláštním pokusem spojit počítačově kosmické triky a klasický kreslený film. Většina postav je nakreslena americkým standardem – jako Lví král, Anastázie nebo Legenda o Mulan – s občas protivně disneyovskými figurkami, takže působí přes veškerou snahu stále dvourozměrným dojmem, ale pohybuje se v počítačovém přiblížení vesmíru, které se hodně podobá realitě a většinou ji vylepšuje. Dalo by se to přirovnat ke skvělému spojení hraného a kresleného filmu – Kdo se bojí králíka Rogera, kdyby Ano, je zde kdyby. /--------/ Kdyby celý Titan A.E. nebyl prošpikován nejen převzatými scifi nápady, ale i snad všemi americkými filmovými klišé. Hlavní hrdina je vychován emzáky různého stupně roztomilosti a nevraživosti a jinými lidmi pohrdá, i když ho okolní rasy za jeho původ šikanují, ale vše se náhle změní, když pozná JI. Hlavní záporák je nakreslen jako typický drsňák se skrytou zlobou a je namluven hlasem, který ho ihned prozrazuje. Otec hlavního hrdiny je jak vystřižen z portrétu „Francouzské letecké eso první světové války“ (ale na Snoopyho nemá), i když se děj odehrává kolem třetího milénia. ONA ho nemůže ani cítit, ale za pět minut ohrožení, které je od sebe oddělí, by ho láskou sežrala. Je to rodinný film, takže sex nebude, ale kdybych měl brát vážně závěr, tak pošlu JEHO i JI do mateřské školky, aby se něco přiučili. Ono je toho ještě víc, ale to by snad stačilo. /-----------/ Jestli potřebujete zabít čas, zajděte se na to podívat, ale nic než rozptýlení od toho nečekejte. Není to film, o kterém budete přemýšlet ještě druhý den – na to je příliš komický. A není to ani film, po kterém se budete smát ještě druhý den – na to je příliš vážně míněný. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že byl tenhle animák tak neúspěšný, za což asi může především špatné načasování. Mix CGI a klasické kreslené animace je to nadmíru povedený a hlavně nechybí hromada originálních nápadů (a to nejen těch vizuálních). Po všech těch novodobých trojrozměrných animácích s grafikou a postavičkami jak přes kopírák je tohle hodně svěží podívaná. A to nejen proto, že to vypadá parádně, ale také, že to vypráví ne úplně dětský příběh. Svou potemnělostí mi to trochu připomnělo Firefly, takže mě vlastně ani nepřekvapuje, že byl součástí tvůrčího týmu sám velikán Joss Whedon. Závěr se mi zdál trochu zkratkovitý a až příliš pohádkový a trochu tak shodil jinak dobře budovanou mystery atmosféru, ale divák se musí smířit s tím, že to je pořád animák pro mladší. Kdo má ale v sobě stále ještě kousek dítěte a nemá nakoukaná kvanta zcela jistě promakanějšího východního anime, toho tahle nenápadná pecka určitě bavit bude. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dost mě mrzí neúspěch tohoto filmu, který způsoil, že u Foxů už další animované filmy točit nebudou. Putování vesmírem je provedeno dost zábavně, zajímavý je vývoj některých postav a samotný příběh je taky docela originální. Především jde o pastvu pro oči - úvodní zničení Země je provedeno naprosto geniálně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film získal tři ceny Annie, a to v kategoriích vynikájící úspěch v animaci, významný úspěch v efektech a nejlepší design. (Terva)
  • Redakce Motion Picture Sound udělila devítičlennému týmu zvukařů cenu Golden Reel. (Terva)
  • Corso v jedné scéně nařídí Tuckerovi, aby před vstupem do vakua vydechl. Tak je to správně, protože snažit se zadržet dech v takovém případě vede k masivnímu poškození plic. Většina, především starších, sci-fi filmů a seriálů, tento fakt ignoruje a postavy ve vakuu zadržují dech. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama