Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte v kanceláři pro atentáty na významné ale i celkem bezvýznamné potentáty. Naše organizace je vám plně k dispozici už po několik generací, nezabíjíme pro zisk, ale vždy jen ze zásady…

V době, kdy ženy ještě nepracovaly na společensky významných postech, například jako novinářky, se objevila jedna s pořádnou kuráží. Investigativní reportérka Sonya Winter (Diana Rigg) nabízí prestižnímu deníku senzaci - odhalí tajemná úmrtí, jež byly dopředu popsány v médiích. Šéf vydavatelského koncernu Lord Bostwick (Telly Savalas) si spokojeně mne ruce a s nabídkou Sonyi nadšeně souhlasí. Dívka se s žádostí o provedení vraždy vydává do sídla tajemné organizace The Assassination Bureau, v jejímž čele stojí, s ruskými kořeny ale anglickým vzděláním - Ivan Dragomiloff (Oliver Reed). Zásadový Ivan přijme nejprve zakázku a dívka až poté vysloví jméno oběti - jeho jméno! Při zasedání rady Dragomiloff nabízí - jeho život nebo životy všech ostatních. Sonya netuší, že Ivanovým zástupcem, který by se tak rád dostal do čela kanceláře, je… - Lord Bostwick! (dopitak)

(více)

Recenze (13)

mortak 

všechny recenze uživatele

Autoři využili nápad z nedopsaného románu Jacka Londona (ten těžce nemocný a zadlužený se snažil přeorientovat na spotřební dobrodružnou literaturu, ale smrt tento úpadek génia přerušila), a posunuli ho do parodické roviny. Ač je film inzerován jako komedie, hlavní postava je nelítostný zabiják, který své bývalé kolegy likviduje opravdu bez lítosti (například scéna z jídelního vozu). Naštěstí ho Oliver Reed obdařil neodolatelnou amorálností, a Diana Rigg je ta správná feministická "husa". Nečekejte více než sled více či méně zábavných epizod o vraždění v rozličných lokacích Evropy naštěstí vždy s pointou (u mě vede "Bohužel, zatím nemám na zabíjení monopol") a s výbušným finále, ovšem kdyby se i dnes natáčely tak skvěle politicky nekorektní filmy, nebyl bych vůbec proti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborné spojení skvělý herců, kdy Oliver Reed a moje milovaná Diana Rigg si prostě dokonale sedli. K tomu navíc ten skvělý nápad s organizací zabijáků. Tohle je něco, co mi opravdu sedí. Jen kdyby to nebylo až tak moc zdlouhavé. Přece jen, trochu kratší stopáž by tomu slušela, ale jinak jsem si tenhle film užil. Skvělý humor a výborná parodie velikášství. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja som nenarocny divak, nepotrebujem k filmu picoviny z filmovej teorie ako riesit rigidne paradigma, naraciu , viktimizaciu, profundalnu absenciu integralnych filozofickych paradigmat, ani frustnu interpretaciu behaviorálnych predispozicii singularnych charakterov .... : to su chujoviny pre Madsbendera, Bludmana, Shadwella a podobne entity. Technickym aspektom filmu sa tiez odmietam venovat , lebo podla mna je to deskriptivna analyza kazdeho hovna - a tiez nieco pre vystudovane filmove teoretiky -elitary. Proste som dostal pod nos vybornu britsku komediu od Basila Deardena /Blue Lamp, Victim, Prizraky Noci/. kancelaria prevadzkuje atentaty na vyznamne i bezvyznamne potentaty, Vyborna Diana Rigg, ktorej behom filmu nedoplo ze je tam za uzitocneho idiota, potesil majestatny Karlstejn - no a zvysok vymenoval Fragre. Takze perfektna komedia, za seba takmer plne hodnotenie - nemam rad Savallasa : 86 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Povedená typicky britská komedie s absurdní zápletkou a špetkou té evropské předválečné nostalgie. Hvězdné trio - Reed - Rigg - Savalas září. Diana byla tím hlavním důvodem, proč jsem si tento film pustil a musím říct, že za shlédnutí stojí nejenom díky ní, i když ona je samozřejmě ta třešnička na dortu :-) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Komedie ze stejné škatulky jako Adéla ještě nevečeřela. Úsměvná evokace dobrodružné literatury z doby před I. světovou válkou. Oliver Reed jako anglicky vychovaný Rus Ivan Dragomilov (no, to zní spíše srbsky), takto hlava Kanceláře pro atentáty (společnosti s ručením omezeným, jak neopomene několikrát dodat), který jménem své firmy přijme zakázku od investigativní novinářky Sonyi Winter (okouzlující Diana Rigg v roli trhlé sufražetky, které po nějakou dobu nedochází, že hraje roli užitečné idiotky) na zavraždění sama sebe. Následuje kolotoč vražedně vtipných situací, kdy Dragomilov musí likvidovat své obchodní partnery, kteří mu jdou po krku, a ještě se snažit překazit komplot vedoucí k světové válce. Největším sokem jest mu lord Bostwick (Telly Savalas), jeho zástupce a zároveň zaměstnavatel slečny Winterové. Našince potěší Karlštejn v roli hradu Minsk (!) v balkánském království Ruthenia (tedy Rusínsko), které kupodivu sousedí s Německem. Inu je vidět, že Evropa za kanálem je pro Brity exotickým kontinentem. Film je též plný politicky nekorektního humoru, takže představitelé národních poboček kanceláře jsou charakterizováni takto: Ital je poživačný paroháč, Francouz pokrytecký zpustlík, Rus sentimentální mordýř, Němec militaristický vypatlanec, Švýcar chamtivý bankéř, Rumun zákeřný křivák, Angličan megalomanský šílenec, etc. Dnes by to vydalo na několik diplomatických demarší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Karlštejně i na Hradčanském náměstí v Praze. (the_weaver)

Reklama

Reklama