Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicolas Roeg, jenž má na kontě například utopické filmy o návratu k přírodě (Walkabout) nebo o nekonečném bohatství (Eureka), natočil tento zasněný, dobrodružný film podle dvou australských knih, které na základě skutečných událostí sepsala jak Lucy Irvine pod názvem Castaway (Trosečník), tak Gerald Kingsland s titulem The Islander (Ostrovan). Impulzem k oběma bestsellerům byla odpověď bývalé úřednice a servírky Lucy Irvine na inzerát, který do jednoho magazínu podal spisovatel Gerald Kingsland. V něm hledal "manželku na rok strávený na tropickém ostrově." Irvine na inzerát odpověděla a poté, co se dozvěděla, že si bude muset cestu na ostrov sama zaplatit, se nepříliš šťastný pár vydal na ostrov Tuin (ležící mezi Novou Guineou a Austrálií), aby na něm strávili třináct měsíců, po kterých se Irvine vrátila zpět do Anglie opět sama. Ve filmu si zahráli Oliver Reed jako Gerald Kingsland a Amanda Donhue jako Lucy Irvine. Na ostrově se Gerald a Lucy promenují, jak je pánbůh stvořil, a snaží se vyhýbat vzájemným konfliktům. Pak ale Gerald dostane infekci do nohy a Lucy (i přesto, že se živí převážně mořskými plody a rybami) začne drasticky hubnout. Gerald je také mírně podrážděný, protože mu jeho nová manželka decentně odpírá sexuální potěšení. Po roce blaženosti se nakonec Lucy rozhodne vrátit do víru života v Británii, zatímco Gerald se snaží zařadit do svého nového kulturního okolí na ostrově. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

winstonik 

všechny recenze uživatele

Hm... ehm... nooo... ako by som to... skrátka, že... a tak. Ale napriek všetkému, ruku na srdce: však vám vôbec nevadilo, že ten film nemá vôbec žiadny príbeh? Však ste si to ani nevšimli? Akoby aj, keď nahá Lucy, hamblivo nehamblivá Lucy, prekrásna a neuveriteľne provokatívna Lucy, vyburcovala všetky vaše zmysly? Tento film je afrodiziakum, od ktorého sa dá zošalieť. Dávkovať pomaly! ()

lulka5 

všechny recenze uživatele

Když tu tak čtu ty komentáře, zjišťuji, že mužská část chválí "tu buchtu v hlavní roli" a odsuzuje "rumcajse". A tak já budu kritizovat tu frigidní hysterku, která v celém filmu jen ukazuje prsa, zadek a neholené části těla. Nehledě na to, že chudáka chlapa pořád jen dráždí, ale odmítá s ním spát. Kráva. Gerald je parádní kus chlapa, kterej je sice občas dost divnej, ale přece mu ta pinda nemusí pořád jenom nadávat. Děje jsem se nedočkala, jen nesmyslných hádek vyvolaných tou frigidní blonckou. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je splácanina všech možnejch žánrů: dobrodružnej film, komedie, drama, romanťák, eroťák... Přitom je film v podstatě o ničem. Dva cizí lidi se rozhodnou, že budou rok žít na opuštěným ostrově a že tam málem chcípnou hlady – toť vše. Ale kouká se na to dobře, hlavně na Amandu Donohoeovou. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslouží více přívlastků. Tak např. konverzační. Skoro celý děj je založen na konverzaci mezi dvěma hlavními hrdiny. Novomanželi, kteří se seznámili na inzerát. On pětačtyřicátník (v inzerátu si uvedl o deset let méně), ona něco mezi dvaceti a třiceti lety. Dobrodružný a romantický. Už samo prostředí - ostrov, tomu napomáhá. Psychologický. Film je rozborem obou postav a často se v něm zjevují i snové představy Lucy. Erotický. Téměř většinu děje, představitelka Lucy, Amanda Donohoe, vystupuje nahá mebo polonahá. Název filmu může být zavádějící a můžete si jej splést s hitem s Tomem Hanksem. Nicméně i tento trosečník je filmem, jenč mohu doporučit láskavému divákovi. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Škoda, že se ten netradiční námět nakonec utopil v tuinském bahně. Amanda Donohoe je dost sexy, aby její nahá postava utáhla celý film sama. Někdejší playboy britského filmu šedesátých let je tu za starého kozla. Kdyby aspoň trochu dbal na svůj zevnějšek, nebylo by to tak bizarní. Konverzačka, ale stále se opakující motivy, nuda, a vlny. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na Seychelách. (lost815)

Reklama

Reklama