Reklama

Reklama

Romanetto

  • Československo Romaneto
Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1963, 7 min

Obsahy(1)

Mladý muž spatří na hladině vodní plochy přelud mořské panny, jenž mu okamžitě učaruje. Pokaždé, když se k ní však zkusí dostat, postaví se mu do cesty nečekaná překážka. (J.Connor)

Recenze (5)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá animace podle mě není problém (dají se s ní dělat zázraky), ale co mi ve filmu chybí, je nějaký jeho hlubší přesah. Něco, co ve mně zůstane, když se na plátně objeví "konec". Story o lásce k mořské panně je sice fajn, ale... Pokud jde o ty výše zmiňované překážky př zachraňování vltavské (?) žínky, jde o to nejoriginálnější, co film nabízí. Ale myslím, že jako základy, na kterých lze vystavět - byť krátkometrážní - snímek, to zkrátka nestačí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je obrovský rozdíl, mezi jednoduchou a minimalistickou animací a animací odfláklou a nehezkou, tahle se na hranici snesitelnosti ani nepřiblížila, nechť hnijí ti, kteří poprvé vytvořili průsvitné animované postavy! pro mě jednoduše odporné, stejně jako pozadí, které si vystačí s pár barevnejma čtvercema. Takhle se dobrej film nedělá, ne, fakt ne, řemeslo nula, atmosféra nula, děj nula, počet zmačkaných plechovek při sledování dvě a to jsem tu druhou musel hodně hledat, abych se tolik nenudil. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Z cyklu Mistři českého animovaného filmu! Netypický snímek s opravdu hodně jednoduchou animací! Přesto to má něco do sebe, i když ta rádoby ponurá atmosféra to mu moc nepomáhá. Další z filmů, které nejspíš zůstanou zapomenuty a v tomto případě to zas taková tragédie není! [50%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ok - myšlenka: Než nějaké vodní panny, není nad pravou holku z masa a kostí. Nesněte! Lidé kolem vás se vás pokoušejí zachránit, ne vám zabránit ve vašich pošetilých snech. Sny jsou pošetilé. Nevím, proč se to vlastně jmenuje romaneto, protože s Arbesovou definicí romanet to nemá nic moc společného (příběh z města se záhadou, která se racionálně vysvětlí) a animace byla skutečně minimalistická. Nějak jsem tuhle věc zkrátka nepobral, tedy ne jinak jako agitku, abychom nesnili a budovali světlé zítřky. Myslím, že takovým hezkým kontrapunktem k tomuto animovanému příběhu je jiný animovaný příběh - Imago. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama