Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Grill (S01E09)

(epizoda)
  • Polsko Grill
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1981, 9 min

Režie:

Lubomír Beneš

Scénář:

Lubomír Beneš

Hudba:

Petr Skoumal

Obsahy(1)

Mat sa chystá pripraviť si k jedlu upečene kurča, ale kurča je zabalené v sáčku a teda sa nedá uchopiť a šmýka sa. Na pomoc prichádza Pat, ale situácia je obtiažna. Ešte šťastie, že majú v chladničke solídnu zásobu kurčiat. Po rozbalení však treba ešte vymyslieť, akým spôsobom kurča ugrilovať. (pravo)

Recenze (43)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pani učiteľka sa opýta v triede: "Keď 5 vtákov sedí na plote a jedného zastrelíš koľko ich tam ostane naďalej sedieť?" Ferino sa hlási. "Ani jeden , všetci odletia pri výstrele." Pani učiteľka prikývne, "Správna odpoveď je 4, ale sa mi páči tvoje rozmýšľanie." Na to Ferino: "Pani učiteľka teraz aj ja mám pre Vás jednu otázku. 3 ženy sedia na lavičke a každá si líže zmrzlinu. Prvá tak opatrne z boku, druhá z hora cmúľa celú skoro už aj kornútok a tretia jemne hryzká vrch. Ktorá je z nich vydatá?" Učiteľka sa červená ale nakoniec odpovie: "Podľa mňa tá druhá, ktorá si to dáva celé do úst. Ferino: "Správna odpoveď je, že tá, ktorá má na prste obrúčku, ale páči sa mi Vaše rozmýšľanie pani učiteľka. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s jinými díly opět trochu slabší kousek, ze kterého asi dostanou smrt všichni zedníci a ekologičtí aktivisté, protože takovou spotřebu kuřat, co mají oba kutilové nemají ani vrcholoví zápasníci sumo. Oproti jiným dílům je tenhle trochu monotónější a závěrečná pointa není tak překvapivá, jak to bývá jinak zvykem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// +kuře na tisíc způsobů, aneb proč nepostavit krb, nádmírů zábavné, mnoho různých prvků a způsobů, hudba, animace -snad jen ten, že u Pata a Mata se překvapivě neřehním smíchy, no asi jsem už z toho vyrost nebo co já vím/// Neuvěřitelné, geniální, nejlepší. Takové části mám nejradši/// Celkem 100%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem nenapsal žádnou kuchařku, vaření je pro mne chemie pro příliš pokročilé a dokonce i s mikrovlněním jídla na přijatelnou teplotu mám jisté problémy, ale přesto si troufnu tvrdit, že plný mrazák kuřat, a bonus v podobě dvou špekáčků, by nějakým způsobem uspokojily můj žaludek. Když se však do vaření pustí tito dva nadšenci, tak to zavání neuvěřitelnou nápaditostí, půstem a fajn zábavou pro všechny, kteří si na výměnu prasklé žárovky musí pozvat specializovanou firmu. ()

Elgin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ked to pozeram, vzdy dostanem chut na kuracie maso. Mimochodom rad by som hodnotil cely serial a nie iba jednotlive casti, pretoze dohromady je zazitok daleko lepsi nez osamotene criepky. Kompletne nam to dava skvelu zabavu nielen pre najemnsich, ktori este nevedia rozpravat, ale takisto I nam starsim. Je to predovsetkym nostalgicka spomienka na nase stare oblubene vecernicky. ()

Zajímavosti (3)

  • Byla to poslední epizoda, kde se Patovi a Matovi mění výrazy ve tvářích. Změní se jim ale jenom na konci (v čase 8:12). V následujících epizodách se jim vůbec nemění. (halkovka)
  • Kniha, podle které si Pat a Mat postaví svůj vlastní grill, se poprvé objevila v epizodě Dílna (1979). (SONY_)

Reklama

Reklama