Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Budka (S01E16)

(epizoda)
  • Polsko Budka
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1983, 9 min

Režie:

Lubomír Beneš

Obsahy(1)

Pat a Mat trávia čas na chalupe na samote. Ráno sa započúvajú do vtáčieho spevu a rozhodnú sa, že tým milým tvorom postavia príbytok. Práca s drevom však vôbec nie je jednoduchá, hlavne ak človeka motorová píla nechce počúvať. Nakoniec za pomoci kladiva a klincov sa podarí vtáčiu búdku zhotoviť a povesiť na strom. Ale napriek spokojnosti oboch aktérov búdka ešte nie je dokonalá. (pravo)

(více)

Recenze (37)

Dartdevil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohoto dílu se scénaristicky vyjímečně zhostil Vladimír Jiránek a je to hned znát. Pro Pata a Mata divné věci - jeden se na druhého zlobí, že něco zkazil, laciné vtípky typu pádu z výšky, atd. Také se tu poprvé setkáváme s novou hudbou, tu starší jsem měl asi radši. Ovšem stále je to vynikajicí zábava, jen to oproti starším dílům nebylo ono. ()

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat myslí i na naše zvířecí kamarády a tak se rozhodnou postavit ptačí budku. Během montáže toho Hiltonu pro opeřence sice zdemolují nějaké to vybavení vlastní chaty, ale žádné větší škody nenadělají. A protože je tamní ptactvo dost plaché nakonec, tak si svoje dílo užijí sami. Epizodě neprospěly dlouhé scény s ústřední dvojicí, kde se pořádně nic neděje. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kúpi gazda kohúta. Chlapík, čo ho predáva, mu hovorí, že takého plemenníka ešte nemal. A skutočne - prvé ráno nájde gazda všetky sliepky pretiahnuté a v rohoch utiahnuté a kohút nervózne pobehuje po dvore. Vezme gazda kohúta a hovorí mu: - Kohútik, kohútik, nesmieš ty takto, uštveš sa, praskne ti srdiečko a bude po tebe! Šetri sa! Ale ďalší deň nielen sliepky, ale aj kačice, husi a všetko na dvore je pretiahnuté a kohútik pobieha okolo. Tak gazda ustarostene vezme kohútika a zas mu hovorí: - Kohútik, kohútik, nesmieš ty takto, uštveš sa, praskne ti srdiečko a bude po tebe! Šetri sa! Ale tretí deň, žiadna pomoc, pretiahnuté sú aj veveričky a kohútik leží za domom, bruchom nahor a nad ním už krúžia supy. Pribehne gazda ku kohútikovi a so slzami mu hovorí: - Vidíš, vidíš, kohútik, nešetril si sa, prasklo ti srdiečko a teraz je po tebe. A kohút na to otvorí jedno oko a zasyčí: - Starý, nehnevaj ma, lebo ak mi vyplašíš tie supy, tak pretiahnem aj teba! ()

punk_zero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teraz neviem kto je večší majster, či Kutyl s.r.o. alebo Pat a Mat :P V detskom veku som tento animovaný seriál s radosťou pozeral. Tešil som sa čo len vymyslia v nasledujúcej časti . A za každým ma nadmieru potešili. Lenže počase to už bolo streotypné . Lebo stále niećo pokašlali, autori tam mohli dať aj niečo iné . Tak preto 85 % ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat jsou pro mě nádhernou ukázkou Čechů. Všechno by chtěli, většinou co nejlevněji, mají pocit, že to ovšem zmáknou sami a i když se to nepovede, chyba není v nich a výsledek je dobrý i tak. Je neuvěřitelný, jaké titěrnosti dovedou výtvarníci vymyslet, jaké detaily promakat. Pro mě naprostý skvost a záležitost, kterou si nenechám ujít. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama