Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za druhé světové války pověří Němci jednotku zbídačelých válečných zajatců, aby vyhodili do povětří vlak na ruské frontě. Jestliže se jim to opravdu povede, bude jim prý vrácena svoboda. (AMC Czech)

Recenze (25)

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem plně pochopil co znamená, když se řekne, že knižní předloha je daleko lepší než film. Za to, co na motivy románu Kola Hrůzy od Svena Hassela pan režisér natočil, by zasloužil zfackovat a následně poslat před popravčí četu. A bez šátku přes držku! Takhle nemocně zprasit vynikající předlohu. Výmluvy na směšně nízký rozpočet neberu, protože film absolutně selhává v každé nebojové scéně; např. scéna v bordelu: v knize během této kapitoly brečíte smíchy, ale v režii Packala Imbecila II. brečíte trapností a zoufalstvím. Herecké projevy jsou příšerné a dialogy ještě horší. Paradoxně se bojové scény dají strávit, ale zbytek je totálně nepoživatelný. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jako milovník knížek Svena Hassela jsem nemohl tento snímek vynechat. Co se autorům povedlo je směsice válečných hrůz a drsného humoru, které provázejí všechny knihy Hassela a které neodmyslitelně patří k trestnému praporu s partou Drobečka, Porty, Legionáře, Gregora, Barcelony, Svena a dalších. Nejedná se tedy o válečný velkofilm, ale ukázku války z denního pohledu obyčejných vojáků. Jelikož je kniha "Kola hrůzy" sestavou více nezávislých povídek, měli zde autoři možnost vybrat si jen něco. Proto porovnávání knihy a filmu je nemožné, ale film obsahuje asi to co měl divákům sdělit. ()

Reklama

czejny 

všechny recenze uživatele

Nerozlučná parta přátel z trestního tankového pluku prožívají někdy až příliš neuvěřitelné příběhy z východní fronty za II. světové války. Natočeno podle románu Kola hrůzy od Svena Hassela. Asi žádný film natočený podle knihy se neubrání srovnání s ní. Ani tento. Kniha naprosto odlišná. Režisér se knižní předlohou inspiroval jen opravdu volně a oproti knize se jedná spíše jen o ukázání příběhů podivné partičky vojáků. Atmosféra války díky laciným trikům taková divadelní. Dílko lehce nadsazené s hromadou nedodělaností. Avšak bajonetem ostrým jako břitva mě dostala humorná stránka filmu. Nehraje se na žádné napětí, ale jen a jen na zábavu, o kterou je zde vskutku dobře postaráno. K docela známým anglickým či americkým hercům si hned od začátku vytvoříme nějaké ty sympatie a pak už to šlape jako na drátkách. Celkově taková odpočinková procházka po válečné promenádě s doprovodem několika umouněnců. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ja tento film som videl pod inym nazvom a to konkretne ako WHEELS OF TERROR. Ako prve ma uputal vydareny obal DVD a samotny obsah filmu tiez nebol na zahodenie. Vojnovy film ovplyvneny komedialnymi prvkami na ktorych som sa obcas pousmial. Film mi uplynul dost rychlo, co naznacuje, ze to neni nejaka blbost. Film neni zbytocne ukecany a je spravne vyvazeny akciami a vkusne vsunutymi dialogmi, ktore vas urcite nebudu rusit. K dokonalosti to ma este nejaky kus cesty, ale to nevadi, hlavne ze som sa pri nom celkom dobre pobavil. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný film (možná pro někoho dokonce podprůměrný) o jednotce trestanců, tentokrát z druhého břehu, prostě těch zlých. Natočeno na motivy knihy Svena Hassela, mého oblíbeného autora, tudíž je moje hodnocení filmu nekorektní. Přímou předlohou je román Kola hrůzy, snímek si z něj však bere velmi málo. Pro fanoušky Hasselových knih bude film nejspíš zklamání, nicméně je to jediný (bohužel ne příliš úspěšný) pokus dostat příběhy autora na filmové plátno. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný Josef Porta patřil k nejvyšším tankistům v německé armádě, ale jeho filmový představitel byl asi o 10 až 15 cm nižší (ČSFD)
  • Hlavní postavy z počátku filmu slouží v tanku T-55, který byl vyráběn až od roku 1958, tedy 13 let po konci 2. světové války. (bejkovec)
  • Ve filmu se objevuje střední tank T-55, střední tank T-34/85, samohybné dělo SU-100, protitankový kanon ZiS-3, průzkumné vozidlo M-8 Greygound, GAZ-69, americký náklad'ák M35, puška Mauser Kar 98k, replika transportéru SdKfz-251, samopal MP-40, kulomet M2HB, kulomet MG-42, pistole Walther P38, kulomet MG-34, pistole Parabellum P.08 Luger, kulomet DP-27, samopal PPŠ-41, puška Mosin Nagant M 1891/44, Volkswagen Kübelwagen a transportér M2A1 Scout Car. (bejkovec)

Reklama

Reklama