Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždy v Korei, vraždy v Americe. Čo je může spojovat? Nic jiné, než to, že jde o válku japonské Yakuzy a americké mafie. A přesně to spojí do jednoho týmu tvrdého a zkušeného detektiva Tonyho Lucu a jeho soulského kolegu Kima. Oba musí odhodit stereotypní představy o kulturních rozdílech, aby chytili zločince. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo fakt dobře viz. dobré obsazení Biehn v hlavní roli, Tagawa.. ale asi tak po dvaceti minutách to začne nudit. Akce skoro žádná a ukecaných nezajímavých scén až po prdel. Příběh nezáživnej, hlášky žádný, vážnej pomstichtivej čínan mě nezaujal. Dvě hvězdy za úvodní scénu, Biehna a za závěr (výbuch z kterýho zbude jen klobouk a bota). ()

Kokos 

všechny recenze uživatele

Nápad by to nebyl špatný, ovšem to by si tvůrci měli nejdříve pohrát se scénářem, ve kterém se to jen hemží klasickými klišé v dějových zvratech a dalšími nedotaženostmi hlavně v chování, reakcích a vykreslení charakterů hlavních postav, z nichž by vycházely motivy a impulsy k jejich chování. Za druhé si měli tvůrci uvědomit rozpočet, se kterým disponují, neboť i to se podepsalo ne celkovém dojmu snímku a to tak, že záporně. Michael Biehn se zde sice snaží, nicméně právě scénář mu podráží nohy, kde to jde a co naplat, ani nejlepší herec nedokáže věrohodně zahrát nevěrohodně napsanou postavu. O jeho společníkovi se nedá ani mluvit, možná, že to je dáno mou nesympatií k jeho představiteli. Každopádně jeho výkon by se ztěžka dal označit za herecký. Musím přihlédnout k tomu, že jde o tzv. B-film, tudíž jej musím srovnávat s ostatními filmy této kategorie. Z tohoto důvodu stanovím bodové ohodnocení mírně pod průměrem ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

I když příběhově to srovnání poněkud kulhá, ze všeho nejvíc mi Američtí Draci přišli jako pozdně devadesátková béčková kopie Scottova Černého Deště (který byl pro změnu hodně pozdně osmdesátkový) - však se na něj taky v určitých místech tvůrci odvolávají (viz karaoke). V základu je to tu hozené naruby, tedy Asiat je vržen do Států, a celé se to snaží tvářit neefektně, temně a syrově. Vcelku se to daří, ale paradoxně právě tohle je jen na efekt - obvykle totiž někdo stojí a střílí anebo se dva mlátí a do toho jede řezavá hudba. Michael Biehn sice je sekáč, ale v tomhle filmu je prostor tak leda pro nějaké tváření se, a postavy postrádají životnost. Pokud si to necháte ujít, tak vůbec o nic nepřijdete. Ale trpět u toho taky nebudete. Takže to vypadá na nějakých 50%. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Premisa Last man standing stojaca v Čiernom daždi. Keby režisér nepovažoval svoj film za veľkoleposť a ku každej scéne nepristupoval tak posvätne pomaly, malo by to kaliber akčnosti inej ráže. Jednoducho prístup k filmu mohol pozdvihnúť jeho epickosť. Otvorený koniec navyše evokuje vymknutie sa spod tradičných koncov, herci hľadajú posilu v kostole (výborná zložka) plus sa Joel Goldsmith utrhol nejako z reťaze a robí výborný hudobný podmaz. Od nič nečakaného po príjemné hladenie. (videné 24.1.2019, AMC archív) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrný béčkový akční film plný klišé - zlá vraždící Yakuza, americký policajt se dává dohromady s šikmookým, do toho nějaká ta bolestná minulost, povrchně se plivne ke spirituální rovině, závěrečná rubačka s padouchem... prostě nenápaditá klasika v laciném televizním balení. Ve srovnání s obdobně laděným "Černým deštěm" Ridleyho Scotta je "Double Edge" po všech stránkách o dvě třídy níž, nicméně jednou se na to podívat dalo, aniž bych pocítila výraznější škodlivé účinky. Při rozhodování mezi dvěmi nebo třemi hvězdičkami nakonec rozhodl Michael Biehn, můj dávný oblíbenec numero uno v Alienech a Terminátorovi. Kampak to jen klesl od svých hvězdných rolí... a tahle ještě není zdaleka to nejhorší, vyválel se v mnohem mazlavějších sračkách:-(. 50% EDIT 2011: Po cca 5 letech jsem u toho zase jednou usínala a sakra ne, žádné tři hvězdičky - i dvě vyžadují přimhouření obou očí:-(. 39% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V Argentině byl film uveden pod názvem Black Rain 2, jako pokračování filmu Černý déšť (1989). (KucC)

Reklama

Reklama