Reklama

Reklama

Poslední bojovník

  • Česko Poslední válečník (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dějištěm filmu je izolovaný pacifický ostrov na jaře roku 1945, na kterém působí osamělý Holanďan, jako americký námořní pozorovatel. Jeho zprávy jsou strategicky významné, ale on už čeká hlavně na blížící se konec války. Na ostrově se nečekaně vyloďuje japonská jednotka, která má zajistit bezpečné přístaviště pro těžce poškozenou válečnou loď Yamato. Z místní misie úteče do džungle mladá běloška Katrin a společně unikají před japonskými pronásledovateli. Díky vnikající znalosti terénu ostrova se v několika potyčkách podaří americkému zpravodajci postupně malou japonskou jednotku zredukovat, až dochází na nevyhnutelnou konfrontaci mezi jím a posledním japonským důstojníkem. (ceskyhonza)

(více)

Recenze (5)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Osobní válka dvou kultur na malém prostoru... v pozadí ta nejhorší světová. Nenadchlo mne to, trošku se opakovaly motivy již z dřívě natočených klasických akčních dramat a ta hudba byla příšerná, jak na "céčkový film".!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Modrá laguna za války :-) Graham je coby americká hlídka nucen obývat jeden z ostrůvků v Tichomoří. Radiostanicí podává základně zprávy o proplouvajících lodích japonského námořnictva. Křižník Yamato je v bojích zle poškozen a Japonci hledají místo, kam jej zatáhnou a k provizorní opravě aby jej nenašly americké bombardéry. Průzkumná loď dorazí k ostrůvku Grahama, kterého při průzkumu Japonci objeví. Ten pod palbou prchá ze své chýše a cestou zabíjí několik z pronásledovatelů. Ještě stihne zachránit bloďatou sestřičku z místní misijní stanice.... Ke všemu ještě dostane za úkol poškozenou Japonskou loď potopit (!!!! sám).... Meztím jej však dostihne Japonský důstojník Tagawa a má možnost jej zabít. Muž s duší samuraje to ale nechce udělat jen tak a dá Amíkovi možnost smrti v čestném souboji. Začne ho coby zajatce drsně cvičit v boji s mečem. Teprve pak až dojde přesvědčení, že se přiblblý Amík bude mít možnost adekvátně bránit, chce jej v souboji zabít. Za tuto pasáž a postavu Japonského vojáka s rytířským duchem dávám ty tři hvězdy. Zbytek je polatný své době. Amík má modní účes z roku 1989 (naštěstí bez melírů), blonďatá prsatice je dostatečně sexy a celé to dobře dopadne..... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neprecital som si obsah, takze som cakal film v ktorom budu donuteni vojaci z opacnych taborov spolupracovat. Chyba. Namiesto toho sa prvu hodinu jeden american schovava s jednou megaotravnou zenskou, ktoru som mal chut behom filmu minimalne desatkrat zabit, pred zakernymi zlými Japoncami na ostrove alebo opustenej lodi. Behom poslednej polhodiny americana zajme blaznivy japonec, ktory ho zacne trenovat, aby si to rozdali na ferovku s mečmi. Tak si to nakoniec rozdaju. Jeden z nich vyhra a fajront. Nabehnu zaverecne titulky a mne v mysli nabehol WTF pocit z toho, co to kurva malo znamenat? Vysledkom je divny film behom ktoreho som sa dost nudil. 4/10. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Tuhle pecku jsem jako malý sjížděl často na VHSce, přestřelka v plechové chatrči a finální řežba na palubě těžce poškozené lodi mi braly dech. Dnes bych si tento snímek asi nepustil, hodnocení a dojem by šly nejspíš trochu dolů. Celkem vzato, film jsem viděl nesčetněkrát a vždy se mi líbil, takže u mě je to za čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama