Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Panenka BARBIE poprvé ve filmu - jako kouzlem ožije díky ohromující počítačové animaci v moderní adaptaci klasické pohádky E.T.A. Hoffmanna. Pohádkový příběh začíná, jakmile Clare (BARBIE) dostane darem od své tetičky krásného dřevěného LOUSKÁČKA. V noci, když Clara spí, LOUSKÁČEK obživne, aby odrazil útok zlomyslného myšího krále, který vrthl do pokoje. Clara se probudí a pomáhá LOUSKÁČKOVI ubránit se zlému myšákovi.Ten ji za trest začaruje do malé podoby. Clara s LOUSKÁČKEM společně zažije neobyčejná dobrodružství na cestě ke skutečné princezně Sugarplum, která jediná může kouzlo zlomit a vrátit jí původní podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Novodobá historie filmů s Barbie naštěstí přechází první pokusy z let 80. a 90. a začíná až touto kouzelnou variací na klasický balet P. I. Čajkovského Louskáček na motivy Louskáčka a Myšího krále podle E. T. A. Hoffmanna. Je tu zajímavé rámcové vyprávění s poučením a samozřejmě ten nejideálnější první krok k vybudování impéria s filmovou tváří panenky Barbie. Ta tu vystupuje jako Klárka / Cukrlátková princeznička a zároveň jako ona sama. Vypráví celý příběh své malé sestřičce Shelley a díky jejich lekci v baletní hodině je tu příležitost pro celý vánoční příběh. Osobně jsem sice po prvním shlédnutí váhala, ale s postupnou znalostí všech filmů musím hodnotit výborně. Nejmagičtější zážitky přináší klasická hudba společně s primabalerínou baletu NY Marií Kowroski. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Za mě je tohle nejlepší zpracování Louskáčka, Barbie filmy (především ty starší, ty nad rok 2014 už jsou bohužel ve většině špatné) jsou obecně krásně zpracované ať už mluvíme o příběhu, tak grafickému zpracování. Postava Kláry mi byla velmi sympatická a ještě více povedený je princ Erik. U něj musím vyzdvihnout český dabing, který se extrémně povedl a obecně je to asi nejlepší dabing co jsem kdy slyšela. Myší král, kouzelný svět... tenhle příběh je zkrátka nádherný. Pohádku bych se nebála pustit dětem, naopak je tohle skvělá pohádka pro děti i dospělé s krásným příběhem a ponaučením. Must watch na Vánoce, ale i po celý rok! ()

Reklama

Neezy 

všechny recenze uživatele

Pohádky s Barbie byly mé dětství, které neskončilo ve 12 jako u dnešních dětí. Kdykoliv se ráda podívám na Barbie a její příběhy. Vlastně na všechny pohádky. Normálně bych asi nedala tak vysoké hodnocení, ale tento film má pro mě srdeční hodnotu. Dokázal mě vždy okouzlit magičností míst, kterými Barbie prochází, půvabností hudby a baletu, ale především mě vždycky okouzloval statečností a srdečností louskáčka. Barbie v louskáčku pro mě bude vždycky nádhernou vzpomínkou na dětství. Protože takhle to má být. :) ()

Yalka 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné zpracování baletu Louskáček. Příběh je zajímavý a docela napínavý i když baletní vložky ho samozřejmě zpomalují. Postavy mají dost času na vybudování vzájemných vztahů. Líbí se mi otevřený nejednoznačný konec. Taky oceňuju, že je tam nulový výskyt zvířecích mazlíčků, kteří jsou v některých Barbie filmech neskutečně otravní. Je to první Barbie animák, z dřevních dob, je nutné počítat s tím, že kvalita animace je nic moc. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Zkuste hlídat tři malé holčičky přes noc. Všechny jsou hyperaktivní, takže šance na jejich unavení je nulová. Na druhou stranu všechny milují Barbie. Logické řešení? Maraton Barbie filmů. Tenhle a Labutí jezero považuji za nejlepší snímky z tohoto světa panenek. A že jsem jich viděla víc, než by mi bylo milo... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Jen do roku 2002 bylo prodáno více než 3,4 milionů kopií VHS a DVD, přičemž tržby přesáhly 150 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Baletní sekvence byly vytvořeny za pomoci techniky motion capture, přičemž během natáčení byly snímány pohyby tanečníků ze souboru New York City Ballet. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl naanimován dvaadvaceti umělci za čtyři měsíce. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama