Reklama

Reklama

Nadaný mladý vědec Harry Harrison (Billy Morrissette) je posedlý pokusy s lidskými končetinami. Experiment vyzkouší sám na sobě a „sestrojí“ si ruku, kterou ztratil při nehodě. Ovšem směsí ještěrky a genů masového vraha použitých při experimentu, vzniká nemilosrdná končetina, jejíž zvykem je čas od času opouštět rameno svého majitele. Když se Harryho podnikavá matka snaží prodat jeho objev neonacistům, Harry se dá na útěk. Azyl nachází v podzemním společenství podivných lidí. Ovšem poté, co je jeho dívka unesena, vyráží společně se svou „rukou“ do boje za její osvobození. Ruka je mrazivý horor plný speciálních efektů o pokusu, který se vymkl z rukou (a bohužel i s rukou). (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (4)

route60 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné co je krásné na této cipárně je určitě český název prostě hovadina se vším všudy, 0. od 0. pojde ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas mně mí přátelé dokáží skutečně překvapit, zvláště když mi při návštěvě řeknou, že mi musí pustit něco, co jsem určitě ještě neviděl a ono tomu tak skutečně je. Tento kousek je dnes už horkotěžko k sehnání v českém dabingu, ale naštěstí jsem měl tu „čest“ a mohl si tuhle sračkoidní ptákovinu vychutnat právě s ním. Což byl zřejmě i jeden z důvodů, proč jsem se na to dodíval až do samotného konce. Na internetu se to sice sehnat dá, ale jen v originálním znění a to už není zábavné vůbec. Čemuž odpovídá i velmi nízké hodnocení, kterému se tomuto filmu dostalo. Je totiž vážně bída, která místy nemá hlavu ani patu. Samotná tvůrčí myšlenka přitom není zas až tak hrozná. Není sice originální, ale kdyby na tom více zapracovali, mohlo to dopadnout mnohem lépe. Náš vědec není žádný šílenec – tedy alespoň ne ze začátku a vše myslí v dobrém. Jenže jeho hamižná matka a její přítel ho nejdříve zmrzačí a ještě mu chtějí jeho vynález ukrást a výhodně prodat. Což by zřejmě taky nebylo nic překvapujícího, jen kdyby se při tom neštítili unést jeho milou, kterou zrovna poznal mezi bezdomovci, no a jeho nová ruka si nežila svým vlastním životem a neměla neustálou potřebu někoho škrtit, nebo rovnou zabít. Bohužel samotný scénárista a poté i režisér zřejmě moc dobře nevěděli, cože to vlastně chtějí točit a vznikl z toho dost mrzký mišmaš všemožných filmových žánrů, z nichž žádný nebyl dotažen do zdárného konce. Atmosféra až na pár situací stagnovala téměř po celou dobu (mám na mysli hlavně tu hororovou), herecké výkony byli dost tragické a to nemluvím o velmi slabých speciálních efektech. Snad tak pětileté děcko by se u toho vyděsilo, ale zbytek bude hlavně zívat nudou. Narazil jsem tu snad na dvě jakžtakž slušné momentky, které se mi i docela líbily. Ruka trčící z huby jednoho z vědců a pak scéna, kdy se několik rukou zmocní toho bezdomovce (černocha). Dost nechápu, proč se k něčemu takovému nechal upsat herec Oliver Reed, který do té doby hrál v nejednom úspěšném filmu. Ani on to však zachránit nedokázal. 30% ---máte-li i přesto zájem, můžete se na to mrknout zde: https://www.youtube.com/watch?v=mmZM7j6tIbo ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Mladý vedec Harry robí pokusy s ľudskými končatniami. Pri autonehode príde o ruku a rozhodne sa pokus vyskúšať na sebe. Za použitia zmesi ľudských a jašteričích génov si tak vypestuje ruku novú. Lenže má to háčik. Na prípravu preparátu použil ľudské vzorky pochádzajúce z mŕtvoly masového vraha. A tak novonadobudbutá končatina má taký blbý zvyk oddelovať sa od tela a masakrovať nenvinných ľudí. Navýše Harryho mamička má záujem o jeho prácu, ktorú chce predať neonacistom (!) a preto unesie Harryho milovanú. Nasratý Harry si tentokrát s úplným vedomím vypestuje ďalšie končatiny zo vzoriek toho najhoršieho sadistického vraha (ktorého mal zrovna po ruke) a vydáva sa na záchrannú akciu... Áno, je to presne taký kvalitný film, ako možno odhadnúť z popisu deja :)))) Ale hlavným problémom je, že sa bere smrteľne vážne... ()

JARDAHONDA odpad!

všechny recenze uživatele

Již samotný název filmu se hezky prezentuje. Samotný děj mě velmi ohromil, kvalitní dialogy, střídají hrůzostrašné akce, žádná nuda šed´. Prostě filmík, jak se patří :) Závěr = 0 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama