Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ritu Tushingham som videl pred pár desaťročiami v Richardsonovej Kvapke medu. Zálesák je o päť rokov mladší, ale výraz herečky sa nezmenil a môže ho používať ako puncovú značku. Zálesák je dobre nakrútený film. Najmä preto, že sa na nič nehrá a v takom prípade je divák ochotný odpustiť aj niekoľko logických nedostatkov. Lebo podstatné nie je to, či sa to mohlo takto nejako stať, ale ako zaujímavo a konfliktne prebiehalo zbližovanie dvojice. Napriek celkovej spokojnosti som skúpy dať štyri hviezdičky. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tento opus jsem viděl poprvé co hoch odkojený Vinnetouem, takže to byl pro mne tehdy dost otřes. Už drsná scéna prodeje "nevěst" na začátku filmu žádnou velkou romantiku neslibovala, indiáni jsou zde pojati jako zákeřní a vrahounští hajzlíci, leč přesto mne film dostal a blednoucí vzpomínka na něj občas vyplavávala v následujících destiletích na povrch vědomí. Kupodivu, ani po letech ten film příliš neztratil. Jistě, triky jsou laciné-umělý sníh, místo vlčí smečky jen banda cvičených šariků, zadní projekce.... leč příběh své drsné kouzlo neztratil, takže odpouštím. Oliver Reed je dokonalý, takhle bych si drsného, frankokanadiánského zálesáka představoval, a Rita Tushingham ve svém výkonu nikterak nezaostává. K tomu nádherná příroda - 4, 5 *. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa nedá zabudnúť.Oliver Reed hraje poriadneho drsňaka.Je nekultúrny a necivilizovaný,pravý opak svojej družky,ktorú považuje skôr za slúžku a niekedy skôr za zviera a tak s ňou aj narába.Ako s otrokom.Zaujímavá psychologická štúdia o vzťahu takého muža a ženy,ktorý žijú sami v divočine.Aj keď film je naozaj skôr dobrodružný ako psychologický film.Aj keď tento traper a zálesák bol krutý a sebecký,zároveň bol aj odvážny a dá sa povedať že aj statočný.Dej je situovaný v Britskej Kolumbii v roku 1850.Vynikne aj pekná príroda,aj súboj s vlčou svorkou.Ale hlavne je,že tento drsný človek sa nakoniec zmení v dobrého chlapa.Ale aby sa takto zmenil,najprv príde o nohu,keď stúpi do pasce na medvede. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Film drsný jak smirkový papír, kterému navíc totální, ničím neředěný šovinismus a misogynství stříká ven i ušima. Myslím, že kdokoli v dětství ujížděl na Bílém Tesákovi a podobných věcech, musí být THE TRAP nadšen a taková Rita Tushingham je ve své roli prakticky dokonalá a třeba já bych ji za onu tisícovku bral dom všemi deseti. Protože jde o film kvalitní, mimo hlavní proud, a vznikal v době, kdy na stříbrném plátně platila úplně jiná kritéria, je hlavně ve své první půlce takřka nečitelný a díky bohu za to. Možná trochu škoda toho odfláklého DVD, co teď (06/2009) bylo k mání v trafikách. Sakra tvrdá "pohádka". Myslím, že ačkoliv to relativně dobře skončí, stejně se nakonec v tý chatce od ponorky pozabíjeli. ___ P.S. nedivím se, že je český dabing údajně "velice kvalitní", když je na plátně v podstatě 80% času 50% postav nemluvících! :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Starý poctivý filmový rodokaps se vším, co k němu patří. Drsňák s dobře ukrytým, ale velkým srdcem, ustrašená myška, v které se probouzí ženskost, zlí i hodní Indiáni a především vlci, ehm, samozřejmě vlčáci a škodolibě pak potěšil i utřený nos mladého nesympatického utřinosa. Velmi příjemná oddechovka, kterou si za čas určitě a s chutí zopakuju. Čtyři vlci zavile vyjí na hodnocení... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama