Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do morku kostí drsný western, z jehož námětu by se dnešní feministky nejspíše zbláznili. Někde v osadě nemá obchodník dost peněz pro drsného trappera a tak mu prostě prodá svou křehkou a němou služku jako manželku/otrokyni. Ten si ji odveze doprostřed divočiny, odkud není jak ani kam utéct, zavalí ji prací, hrubostí a nemá pro ni slušné slovo. A ještě čeká, že s ním bude spát. Psychologicky je to samozřejmě kravina, ta ženská by mu buď utekla, nebo zabila sebe či jeho prakticky hned na začátku SPOILER a ne až na konci až se sblíží po sexu. A ještě se k němu vrátí. KONEC SPOILERu. Jinak ale bez výhtad. Oliver Reed jako neotesaný zálesák je fantastický, stejně jako křehká Rita Tushingham. Přenádherná divočina plná sněhu, lesů a řek, fantastická kamera, naprosto brutální lesní souboj s vlky. Žánrově spíše dobrodružný film, ale zároveň western v tom stylu jak divoký západ popisoval Karl May - divočina plná zvěře, volně žijících indiánů a divoce žijících zálesáků, kteří se živí lovem kožešin. I ta osada je v podstatě součást divočiny a ne civilizace. Parádní podívaná, kterou mám silný pocit, že jsem kdysi jako hodně mladý viděl. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Ženo, nechalas vyhasnout oheň." Dva divoši po kanadsku, s tím, že prvním je neotesaný trapper La Bete ze srubové chatrče v divočině a druhým jeho němá nedobrovolná žena Eve koupená za tisíc zlaťáků. Být tam i nějaký sex, přidal bych hvězdičku. :-) Film je na: http://www.youtube.com/watch?v=2XeFK-DTSZk ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Doležitým faktorom filmu bola samotná drsná príroda, ktorá bola parádne opísaná, včetne zvierat ( až na niektoré prestrihy, ktoré neboli natočené pre tento film ). Ak sa k tomu pridá síce jednoduchá, ale pekná a čistá rozvíjajúca sa romantika medzi grobiánskym traperom a nemou dievčinou, úspech je zaručený. Scéna prepadu vlkmi je exelentná. 4+ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný drsný chlapík chce ženu a děti. Jo, a ještě taky lustr. Potíž je, že mu nikdy nikdo neřekl o lásce, nebo o tom, jak se chovat k ženě. Intuitivně k tomu ale přes několik tvrdých ran osudu dojde. Stejně jako křehká květinka, kterou si dovleče do srubu, pochopí, že to, co potřebuje je svoboda a tu jí právě může dát ten zprvu brutálně se jevící muž.___Ve zkratce řečeno: dobrá koupě za tisíc dolarů. /11. 9. 2010/ ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Prvních půl hodinky je to takové seznamování s postavami a prostředím. Zajímavější je to od chvíle, kdy se hlavní osamocená dvojice vydá směrem ke srubu uprostřed lesů. To se z Olivera Reeda stává chlapík zocelený drsnou kanadskou přírodou a v jeho čerstvě zakoupené ženě se pozvolna začínají probouzet jisté city. Rozhodně bylo zajímavé sledovat Ritu Tushingham, jak výborně dokázala hrát němou a vlastně jen očima. Ačkoliv je Zálesák již staršího data, stále jde o kvalitnější kousek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama