Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip dostane od svého strýce speciální dárek hada. Nikdo však netuší, že v obchodě se zvířaty a domácími mazlíčky došlo k tragickému omylu. Philipův neškodný plaz byl nevědomky vyměněn za smrtelně jedovatou černou mambu. Už tak dramatickou situaci ještě zkomplikuje skutečnost, že smrtící zásilka dorazí ve stejnou chvíli jako teroristé, kteří chtějí Philipa unést a získat za jeho vrácení vysoké výkupné. (Allan)

(více)

Recenze (25)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nebylo špatné! Vlastně to byly dva filmy v jednom, totiž obyčejný špatný film by si vystačil pouze s půlkou zdejší zápletky. Napínavost u mě překvapivě nezabíjí ani velká předvídatelnost a schematičnost děje, snad jen obligátní závěr tentokrát nefungoval tak, jako v jiných zvířecích hororech. Ty totiž jsou většinou pitomé od A až po železo a tradiční šokující závěr (v podobě, která je alespoň trochu zběhlým divákům tohoto subžánru jistě dobře známa) je pak jen tou vtipnou třešničkou na dortu. Tady ovšem byla notně červivá, protože zbytečně shodila jinak docela dobrý a napínavý atmosférický trhiller, který je samozřejmě podpořen tradičně uhrančivým výkonem Klause Kinskiho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mamba sa mi páčila viac. Ponúkla vcelku rafinovaný komorný súboj vystrašenej ženy so zabijackym hadom v dome. Jed ponúka banálnu seriálovú rukojemnícku krimi zápletku, do ktorej je nasilu vmontovaný had (tiež mamba). Mohlo by sa zdať, že Jed je lepší, lebo má zvučný kasting, ale nie, vyložene dobrý dojem zanecháva iba Sterling Hayden ako starostlivý dedko s mohutnou bradou a ešte mohutnejším hlasom. Najhoršie je, že had je iba občasný hosť, ktorý raz za čas zaútočí a zmizne. Šrámy zanecháva i britská polícia, ktorá sa nepredvedie práve v najlepšom svetle (hoci jej šéfuje Merlin z Boormanovho Excaliburu). Snáď len finálna Kinského bitka s hadom bola fakt nechutná, brrrrr. ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Jed jsem objevila za 19 korun v Levných knihách a jako ctitelka Klause Kinskiho a Michaela Kamena nemohla nekoupit. Příběh je očima dnešního diváka lehce čitelný, až průhledný, skoro se dá odhadovat příští nejen záběr, ale i několik minut. Nebýt hudby (a to znám od Kamena lepší) a Kinskiho, nestojí ani za tu dvacku. Pro zajímavost, hraje tam i Oliver Reed, netřeba představovat, a Sarah Miles, jinak Patricia ze Zvětšeniny. Po zastřelení mamby už jen čekáte, zda si tvůrci zadělali na dvojku. Jasně, film končí záběry do ventilačního potrubí, kde se právě ze dvou vajíček líhnou malí hádci. Naštěstí měli všichni tolik soudnosti, že pokračování neexistuje ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nenazýval bych snímek přímo hororem, spíše thrillerem s hutnou atmosférou od začátku až do konce. Režisér se poctivě držel zásady, že největší strach je z neznámého a nespatřeného - zde tudíž z né moc často viděné černé mamby. Scénář sice pokulhává jako šestadevadesátiletý stařík, ale dá se přehlédnout, když přimhouřím jedno oko. Divákovu pozornost udržuje úzkostlivá a značně atmosférická hudba a pohyblivý cíl uprostřed ventilačních šachet domu. Obdivuju všechny herce, kteří mají na place nějaké dočinění s kterýmkoliv hadem - o to více, když tím hadem je mamba, jeden z nejjedovatějších a nejrychlejších hadů na Zemi. Nad bezpečnou manipulací s plazem dohlíželi herpetologové ze zoologického institutu, avšak stejně jsem přesvědčen, že hadu byly jedové zuby pravidelně vytrhávány. Během scény, kdy mamba leze Oliveru Reedovi do nohavice od kalhot, jsem musel zvednout nohy z podlahy a schoulit se do křesla, rukama si tisknouce nohavice k lýtkům...5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší zvierací hadí horor o čiernej mambe, ktorá je agresivná a veľmi jedovatá, takže keď váš uštipne, za 10 minút je po vás! Filmu nemám čo vytknúť, zaujme skôr svojou atmosférou brutálnou až priamočiarou, ale všetko zachraňuje Klaus Kinski a jeho nezabudnuteľná smrť, no a samozrejme ten perfektný koniec 70 percent. Viac info v mojej recenzii http://www.studna.net/reviews/1042/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama