Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá vánoční komedie o první štědrovečerní službě mladého doktora. Rybí kost v krku? Žádný mýtus! O tom ví své lékaři, u kterých se od 24. prosince večer dveře netrhnou. Přicházejí děti i dospělí... Do jedné takové nemocnice na Štědrý večer nás zavede i naše komedie, kde má službu mladý, zatím svobodný doktor, mladá sestřička a starší zkušená sestra, která už má praxi ve všech úrazech, stávajících se na Vánoce. Za mladým doktorem přichází jeho snoubenka, která tu s ním chce strávit tento sváteční večer. Přináší s sebou stromeček, vánoční ozdoby i kompletní slavnostní večeři. Nechybí samozřejmě ani kapr. Jen co doktor usedne ke stolu, už zvoní telefon a je tu první případ a přicházejí další a další. Úrazy z neopatrnosti, spáleniny od hořících stromečků atd... Když příliv pacientů konečně ustane – je pokoj prázdný. Zmizela nejen snoubenka, ale i stromeček. Vtom se ale otevřou dveře a v nich celá společnost v dobré náladě. Doktorovi v úleku zaskočí kost z kapra v krku a starší sestra tak má konečně příležitost ukázat svou šikovnost... (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kost v krku je jediným počinem pánů Ivana Nováka a Karla Neumanna. A upřímně moc nevím, čím se měl divák bavit. Spáleniny od stromečků či jiné úrazy se kupí a v tomto mumraji je to nejzábavnější, jak se dědci hádají nejprve kvůli zabaveným dobrotám a později u karet. Takhle se ta vánoční atmosféra těžko navazuje... ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Mladý doktor ťahá prvú štedrovečernú šichtu, sesterskú spoločnosť mu robia jedna postaršia ostrieľaná a jedna mladá neskúsená, no sotva  začne náš MUDr. poškuľovať po jej spodných končatinách, vykopne dvere jeho skorozákonitá so stromčekom v jednej a smaženým kaprom v druhej ruke. Zo skupinovej sviatočnej večere ale vďaka nebývalému návalu trpiacich nič nebude a tak si milá snúbenica za pomoci alkoholu a čertových obrázkov užije s tromi hospitalizovanými dôchodcami. V závere si svoj fetiš ukojí aj veteránka. Nie príliš realistický, ale dobre zahraný bordel v zdravotníctve. Žiadne nesmrteľné veľdielo, no zopár úsmevov  vylúdilo. Môže byť. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Postránecký se z nazdobeného stromu štěstím skoro rozbrečí. „To je nádrhernej stromeček, no to je krása, to je fantazie.“ Propagace Vánoc se musí podat emočně. Sestřička pláče, že je 24.12. v práci. Doktor jí utěšuje. Nakonec si ale v nemocnici všichni užijí krásný Štědrý večer. Pacienti, doktoři, sestry i návštěvy. Na Vánoce nesmí být nikdo smutný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Trávit Štědrý večer v nemocnici na ambulantním oddělení je dozajista za trest. Což o to, nudou a nicneděláním zde mladý sloužící doktor určitě trpět nebude, nějaký ten vánoční úraz či drobné poranění, neřkuli fingovaný žlučníkový záchvat se přece jen najde, takže je co ošetřovat, sexuální povyražení se ovšem nekoná, ačkoliv službu přichází zpestřit doktorova snoubenka, na plně obsazeném nemocničním pokoji tři rozšafní dědkové mastí karty a pijí šnaps a přinesený vánoční stromek má navodit sváteční atmosféru, jinak bychom snad ani nepoznali, že za papundeklovými zdmi kašírovaných nemocničních prostor vybavených ubohoučkou televizní výpravou, se píše 24. prosinec. A co ta rybí kost v názvu? O tu tady snad ani nejde, neboť podezření na tu malou zrádnou svini vzpříčenou v polykárně se vyskytne až v posledním záběru téhle mikro komedie. Nesoudruhovalo se, citově se nevydíralo, komediální náznaky byly, i když moc vtipně se do toho protagonisté neopřeli, jen tu zápletku tvůrci dobře a včas nenadělili, ta totiž v podstatě chybí úplně. Mladý a sympaticky komediálně disponovaný Václav Postránecký a spol. tu malinko dějově nenatankovanou káru utáhnou úplně v pohodě, režisér Pokorný sice neměl v tomto případě podbízivý režijní styl, na celistvý a komediální energií sršící ráz ale příliš nedbal. Současný divák zřejmě neocení černobílý formát. Radost by měli mít především pamětníci, respektive generace Husákových hustých mrdanců, kteří si tuhle zapadlou "vánoční" komedii nenechají ujít a budou u ní masturbovat zbytečnými stesky, že ty dnešní Vánoce už nemají to kouzlo. Už jsem psal Santa Babišovi. Letos chci pod stromek Rubikovu kostku, céčka a LP Michala Davida. 60% ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Štědrý večer v nejmenované nemocnici: dědek se nechá hospitalizovat, aby mohl mastit karty s kámošema na pokoji, u toho chlastají pivo a hulí viržinka, doktor si pálí prskavky a chlastá víno se svojí frajerkou na pokoji. Pak paří doktorova frajerka dohromady s dědkama... No, ty vole... Jako na Štědrý den v nemocnici jsem byla, kost v krku jsem taky měla, ale takovou anarchii jsem nezažila. To nebyla mikrokomedie, ale gigatragedie! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Z rádia se line celé svátky jakási neurčitá směs melodií, aniž by zazněla jediná koleda nebo píseň s vánoční tematikou. Přesně tak se dělo, tyto písně měly zákaz vysílaní, aby si je snad někdo nespojoval s duchovním smyslem vánoc. (sator)

Reklama

Reklama