Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Výborná televizní jednohubka na nedělní odpoledne. Na omezené ploše oba herecké tandemy excelují (Prachař-Drahokoupilová, Menšík-Janžurová), humorné zápletce o jednom neplodném manželství a neobvyklém plánu cesty z této prekérní situace dodává svěží rytmus (opět) skvělý Zdeněk Liška (hudební motiv k pelášející tatrovce) a netřeba snad dodávat, že se původní záměr pana hoteliéra z provinčního lázeňského městečka poněkud zvrtne, což ovšem víme jen my diváci, elegantní paní hoteliérová (bystře se chopící iniciativy a nenápadné režie celé "akce"), místní pan doktor, jehož interest v celé věci není jen čistě profesní, a v neposlední řadě dočasný návštěvník městečka, šarmantní restaurátor a parťák ke stolu v podání Waldemara Matušky. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

V komentářích tu hodně lidí píše, že je to hlavně film o Janžurove s Menšíkem. To ja si všímal (hlavně v té první části) víc Prachaře, Drahokoupilove a taky elegantního Matušky. Nebylo to rozhodně špatně, Janžurka nadávající svému filmovému manželovi do kurevníků, když ho před tím sama do toho morálního dilematu dostala svými řečmi o tom, jak by se jim peníze hodily, byla jako vždy v komediální roli k popukání. Ale celé mi to přišlo takové dost nenáročné, skoro až bych řekl jalové... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Otázka morálky po Menšíkovsku - s láskou, nadhľadom a veľmi príjemným humorom. Vynikajúca bola aj Janžurová, ako dvojke im to skvele klapalo. Myslím, že tu ide o ideálny komediálny pár, ktorý vtedy u nás nemal konkurenciu. Táto podarená dvojka mala šťastie, že si ten zúfalý pán nepýtal peniaze späť, že bol rád že je rád. A nakoniec sa aj zázrak stal... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchá anekdota, roztažená zbytečně na celovečerní formát. Být to kratší, má to jistou údernost, ale takhle jsou scény tahané až za hranici sdělnosti a pointy, a jejich roztahanost pak sráží celý příběh. Co se dalo říct jednoduše, musí se zde omílat několikrát. Některé dialogy jsou posléze o ničem, jen prázdná vata. Vzhledem k malému počtu postav je i konečná pointa brzy jasná - a zcela ve stylu oné natahovanosti vlastně opět vyšumí do ztracena. A pak ještě následuje rádoby druhá pointa, ještě slabší než ta první. Tři hvězdy jen za herce a za lokace. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie provoněná letním sluncem a dvacátými léty minulého století. Jako TV film strčí do kapsy lecos z filmových komedií ! Jak je vidět i za normalizace shodou různých okolností (přepokládám) mohla vzniknout komedie o tom jk přijít k dítěti, když to normálním způsobem nejde. Nevím čí roli vzvednout výše. Všichni hráli na jedničku, dialogy byly skvostné i celé to období pánů hoteliérů a jejich krásných dam, které si však notně idealizujeme, protože řada lidí spíše žila jako Menšík s Janžurkou s kupou dětí kdesi na periferii a o luxusu si mohla jen zdát. I já musím dát za 5 tisícovek, bylo to skvostné! * * * * * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama