Reklama

Reklama

PNYC: Portishead - Roseland New York

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
USA / Velká Británie, 1998, 93 min

Obsahy(1)

Playlist:
01. Humming
02. Cowboys
03. All Mine
04. Half Day Closing
05. Over
06. Only You
07. Seven Months
08. Numb
09. Undenied
10.Mysterious
11.Sour Times
12. Elysium
13. Glory Box
14. Roads
15. Strangers
16. Western Eyes (youtoo18)

Recenze (24)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač starý rocker jsem, Portishead miluju. Trip bez potřeby návykových látek! A tenhle koncert - nádhera! Pět hvězdiček beze slov... :-) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Opravdu fenomenální koncert. Po obrazové stránce sice nijak výjimečný není (i když Beth to tam moc sluší), ale narozdíl od jiných koncertů (které bývají v podstatě totéž co studiová alba, jen v horší zvukové kvalitě plus řev diváků), tento koncert obsahuje nějakou "přidanou hodnotu". Sázka na symfonický orchestr byla tentokrát trefa do černého, a výseledek je minimálně o třídu lepší než původní alba. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Portishead byli jedním z nejoriginálnějších hudebních zjevení dekády. Byli králi ve svém žánru. Podle mě předčili i Massive Attack. Jejich hudba je temná, krásná, zajímavá, geniální a koncert s orchestrem to dokazuje. Silný moment je pseň Only you, v které lze slyšet, že i scratchování může být téměř virtuózní záležitost. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Portishead to je pro mě kult, fenomén a úžasně depresivní vzpomínky na má pubertální léta, kdy jsem je v cd-přehrávači smažila pořád dokola. Tehdy pouze zvukový záznam z koncertu + studiovky. Hudební video se mi do spárů dostalo teprve nedávno no a BOMBA. Má to atmosféru, má to švih, je to dobře sestříhaný a prostříhaný, hudbu snad ani nemá cenu komentovat, protože všichni vědí, že symfonický orchestr nakopl Portishead do nehorázně originálních hudebních výšin. "By the way - thank you for comin'. We all know this is a shit..." - jediná souvislá nezpívaná věta z koncertu. Jo, je to o póze, ale proč ne! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Portishead som videl naživo a bol to najlepší koncert, ktorý som kedy videl, rovnako ako sú Portishead absolútne najlepšia kapela, ktorú poznám na tomto svete a v blízkom okolí. Keď raz konečne priletia Hubbardoví emzáci a niekde z diaľky sa rozoznie hlas Beth Gibbons, neuveria, že sme ešte nezačali s medzigalaktickými letmi. Toto je hudba celého vesmíru. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Miluju Portishead. Vinu za to nese primárně jejich jedinečná hudba, v níž se jako říčky do mocného proudu sbíhají všemožné vlivy a žánry, od jazzu až po rap a tvoří tak nenapodobitelný originál, jedinečnou „flow“, která vás unese až k oceánu melancholicky-noirových textů Beth Gibbonsové. Co se tohoto koncertu týče, tak právě ona je tím středobodem, k němuž se vše sbíhá. Je to průsečík realit, mnoha rozličných světů. Charismatická a přesto nenápadná. Bytost schopná mnoha poloh. Sem tam si mezi písničkou zapálí cigaretu, kterou pak nechává pozvolna dohořívat, když zrovna zpívá. Dým se vznáší od mikrofonu, zahaluje její obličej, prohlubuje záhadnost. Tato skvělá umělkyně si pohrává s našimi smysly - úžasné procítěný zpěv se stává antonymem křehkosti, kontrastem k až hmatatelné plachosti, kterou už svým postojem i každým gestem vyjadřuje. Zhmotňuje zranitelnost v její největší síle. Ale tohle není představení jen jednoho člověka – elektroniku a pomalé beaty doplňují výborní muzikanti s elektrickými kytarami a do toho všeho chvílemi vplouvá, místy doslova zahřmí skvěle synchronizovaný smyčcový orchestr. To vše je obklíčeno ze všech stran rozmanitým publikem - oslněnou masou různorodosti, kde vedle sebe sedí černoch v hopperském oblečení a drobný chlapík v manažerském obleku. Oba si to zcela zřetelně užívají. Zrnitý obraz, kamera se pomalu houpe v bocích, kopíruje melodii. Strop stoupá kamsi do ztracena, to kvůli intimnímu osvětlení. Pohled svrchu, hypnotické volání cigaretového kouře kamsi k potemnělým hlubinám. Čirá atmosféra, hudba přelitá do obrazu. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

... ten valivej, podmanivej, fenomenální, trip hopovej sound týhle britský partičky mi zůstal v uších dodnes... Trip hop, to je Bristol a Bristol, to je trip hop, tudíž TRICKY s MARTINOU, MASSIVE ATTACK a samozřejmě PORTISHEAD !!! Respekt !!! ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Jojda v pubertě bych dal šest, ale zpětně dám pět. Jenom by mne zajímalo, kolik Beth Gibbons, vykouřila za tenhle živáč cigár :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Portishead to vždycky uměli. Jeden z nejkrásnějších trip hopových koncertů vůbec. Dívat se na sladkou Beth jak zpívá a zároveň si u toho pokuřuje cigárko, doprovázená desítkami lidí z orchestru a sledovaná stovkami fanoušků, kteří si krásně sedí a lebedí je prostě něco úžasného. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nádherný, jedinečný, éterický koncert "bez napětí", srovnatelný jedině s legendárním MTV Nirvana unplugged. Originální VHS je v takové kvalitě, že je u nás v permanenci pravidelně dodnes. :-) ()

miron 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si odpustit jízlivou poznámku na adresu jiných kapel,které se spojily se symfonickými orchestry : tady je to daleko lepší.Volné tempo a samply si dokonale rozumí se smyčci , zpěvaččin hlas nezaniká ale klouzá po melodii.Dokonalé nazvučení - částečně se mohou přiblížit pouze KISS ( prostřední pasáž). ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Prostě krááása. Portishead budu vždycky zbožnovat a Beth Gibbons pro mě bude vždycky jakousi bohyní :) Úžasný koncert... ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento skvost nespočetněkrát,slyšel jsem ho z z LPíčka,ve FLACU na cd...Bez pochyb No.1 z nejlepších koncertních provedení nejen v Trip-Hopu,ale,přinejmenším,v celém spektru a v celé historii živých vystopení!!!Miluji Mysterons z Roselandu!Songy minimálně na úrovni originálu i mnohdy o kus portiheadovské geniality dál.Bez debat!!! ()

radimartin 

všechny recenze uživatele

Obrazový záznam není zrovna příliš povedený, ale jsou to Portishead a ty překonají úplně vše. "Give me a reason to love you" forever! ()

Reklama

Reklama