Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt Jason Kemp je po autonehodě upoután na invalidní vozík. Přesto doufá, že ho pokrok vědy uzdraví a nechá si ateliér-byt vybavit špičkovou technikou, která mu umožňuje pokračovat v práci na rozdělaném projektu. S tím mu pomáhá spolupracovnice Claudie Hendersonová. Kontakt s dřívějším životem Jasonovi zprostředkovává pohled z okna. Při pozorování protějšího ateliéru sochaře Thorpa Jason zjišťuje, že jeho manželství je zřejmě v krizi. Jednoho dne pozoruje hádku a zápa, a když druhý den v bytě manželka není, pojme podezření, že ji sochař zavraždil. Společně s Claudií informují detektiva Moorea, ten jim ale nevěří vypadá to, že manželka se k sochařovi vrátila. Jason však pozoruje byt dál a Claudia při riskantní návštěvě Thorpova ateliéru zjistí, že manželku nahradila jiná žena, která je jí podobná. Thorpovi ale dojde, kdo ho sleduje, a tak se pokusí Jasona zbavit (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí jen na Christopheru Reeveovi. Reeve zaslouží jednak obdiv jednak za odvahu, že ve svém stavu dokázal jít před kameru a jednak za svůj výkon, protože je jediným světlým místem celého filmu. Reeve opravdu hraje, což se nedá říct například o celkem protivné (v tomhle filmu, jinak jimám celkem rád) Darryl Hannah, nevýrazných a nudných Fosterovi a Santiago-Hudsonovi. Ostatní jsou opravdu jen komparz, protože jsou to postavy ploché a absolutně nevýrazné. To se týká i hlavního záporáka. Absolutně sem si ho nedokázal vybavit už pět minut po skončení filmu. A co se týče zpracování tak se jedná o hallmarkovský film. Už jen tahle diagnóza dává vědět, jak film vypadá. Zatmívání na koncích scén, podivný střih a nevýrazné prostředí, bez jakéhokliv režisérského rukopisu. Jediným plusem tedy opravdu zůstává výborný Christopher Reeve ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nejde o vyslovene zlý remake, ako to tu píšu viacerí, skôr sa tu vytratila akási tajomnosť originálu a na druhej strane objavila strašná televízna pachuť. Mať väčší rozpočet, tak si myslím, že by z toho bol slušný thriller. Takto to ťahal len Reeves, a to je na dobrý film proste málo. Ale ako remake to poteší. 45 % ()

Reklama

Anderas 

všechny recenze uživatele

Náhodou se nejedná vůbec o žádný špatný remake, jen musel jsem jaksi vystihnout ten umělecký rozdíl mezi oběma kusy. Vůči originálu má navíc tahle verze i některé přednosti, např. realističtější podání (co se achitektury místa týče), temnější průběh (Hitch je sice napínavý ale nikoli temný), vyloučení nepodstatných vedlejších linek a cosi dalšího. No a v čem naopak zaostává, to si každý, kdo obě verze viděl, srovná v hlavě sám. ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Je úctyhodné, že Reeve ani po svojom ochrnutí neprestal točiť ale že by bol až tak zaslepený? Ale nie možno na papieri to vyzeralo celkom zaujímavo ale výsledný film rozhodne zaujímavý nie je! Už je to dlhá doba čo som videl takto nudný film a dúfam, že to bolo zasa na dlhý čas dopredu.. Akýkoľvek pokus o napätú scénu končí totálnym fiaskom a pri dĺžke 90 minút sa pri titulkoch nabáda jedine otázka "A to bolo všetko?!" Ani len tú poslednú scénu sa Bleckner nepokúsil nejak žánrovo oživiť o nejaké napätie a zaradenie filmu medzi thriller je tým pádom veľmi zavádzajúce. Hannah vlastne nemá veľa čo hrať, len kŕmi Kepma a napomáha mu v realizácii jeho plánu no a Reeve... chudák možno by aj chcel ale nemôže. Celý jeho herecký prejav preto zostáva na emóciách prejavovaných tvárou čo zvláda celkom obstojne. Nuda Nuda Nuda ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Reeve (Jason) zpočátku odmítl hlavní roli, protože zjistil, že scénář Erica Ellise Overmyera je příliš melodramatický a není lékařsky přesný, pokud jde o jeho stav po nehodě. Overmyer scénář přepsal a použil Reeveovu autobiografii „Still Me“, s čímž Reeve souhlasil a roli přijal. (veronikajel)

Reklama

Reklama