Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladého spisovateľa Richarda Colliera /Christopher Reeve/ navštívi po premiére jeho hry staršia dáma, ktorá ho žiada, aby "sa vrátil späť". Mystifikovaný sa snaží zistiť, kto to je. Zistí, že ide o známu herečku zo začiatku 20.storočia - Elisu McKennovú. Richard je ňou stále viac a viac posadnutý. Samo-hypnózou sa mu podarí cestovať naspäť v čase, kde sa s ňou stretne. Zamilujú sa do seba, čo sa však nepáči jej manažérovi. Odolá ich láska všetkým prekážkam? Dokážu sa vysporiadať s problémom časovej diferencie? A dokáže Richard existovať v inej dobe, ako tej svojej? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Takmer styridsat nudnych minut trva Supermanovi teleportovanie sa o vyse polstorocie za doktorkou Quinnovou (Jane Seymour je resp. bola krasna zenska), aby zbytok minutaze stravili v rovnako nudnom romantickom objati. Nebyt carovne melancholickej hudby Barryho a snobskych kostymov hornych desattisic tak by sa to "nevydriapalo" ani na 4/10. Casocestovka zaseknuta na patdesiatich percentach! ()

porky93 

všechny recenze uživatele

Příjemný nostalgický romantický film s opravdu krásnou hudbou od Johna Barryho (a také od Sergeje Rachmaninova) a výborným hereckým obsazením (vidět Christophera Plummera nebo Jiřího Voskovce mě vždycky potěší). Líbil se mi i fantaskní, ale přesto s citem zpracovaný námět cestování v čase. Není to snímek s velkými ambicemi, přesto zanechá dojem (alespoň u romantických duší). PS: Je neuvěřitelné, že Jane Seymour je i po více jak třiceti letech od natočení "Somewhere in Time" stále ohromě sexy..:) ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem nečekala, že to bude až tak intense, hlavně ten konec. Jsem trošku zklamaná, čekala jsem epický romantický příběh, ale Richard byl až moc posedlý, manipulativní a docela stalker. Možná na to koukám moc moderními měřítky, ale on se zamiloval do jejího obrázku a ona do něj po jednom dni, co ji doslova udolal? A to bylo vše? Každopádně na oba herce se moc pěkně koukalo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Romantická sci-fi ( fantasy ? ), ktorú z môjho pohľadu topí spôsob cestovania v čase. Naozaj uverí niekto, že sa dá silnou myšlienkou na miesto a čas v minulosti, preniesť do nej svoje telo? Wau! Ako romanca, však príde snímok ako silnejší a pre sentimentálne diváčky to môže byť naozaj TEN láskyplný príbeh. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla už hodně dávno (určitě tak před deseti lety) a jenom jednou, přesto jsem si na něj z ničeho nic vzpomněla. Vyvolal ve mně tehdy vážně dojetí, Christopher Reeve a Jane Seymour utvořili dokonalý pár milenců rozdělených časem, možná mám selektivní paměť jen na hezké filmové zážitky, ale mně to přišlo jako krásný příběh, který nebyl ztráta času. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Postava Elisi McKenn (Jane Seymour) je inspirována skutečnou americkou divadelní herečkou z přelomu 19. a 20. století Maude Adams. (Zdroj: en.wikipedia.org)
    (porky93)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Richarda Mathesona "Bid Time Returns". (Hans.)
  • Do filmové hudby se promítla bolest Johna Barryho nad rychlou ztrátou obou rodičů v rozmezí 16. týdnů. (pávek)

Reklama

Reklama