Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

animario 

všechny recenze uživatele

První 2 díly byli v rámci možností fajn, ale tohle už je vážně přes čáru (kokainu). Ultrainfantilní děj příběhově srovnatelnej s prapůvodníma animáčema (Lex Luthor vezme spermamanův vlas, přidá kapku aspiku ze sámošky a černýho prášku, asi uhlí proti průjmu,vyšle ho na jaderný hlavici ke slunci a obratem se vrátí Nukleární muž? Haha,animovaný verzi někdy z šedesátek bych to odpustil a bavil se,ale tady fakt ne. Do toho všeho ošklivá Lois Laneová s orgasmem při každým setkání s opláštěncem a laciný mírový poslání. Kýč non plus ultra. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u třetího dílu, mnozí považují tento díl za nejhorší ze série. Já ne. Možná proto, že já rád uvažuju o filmech v kontextu doby a bohužel, tento díl něco vypovídá o době, ve které byl natočen. Například, že jste mohli natočit jakoukoliv blbost, pokud jste měli alespoň minimální nápad… :-) Ne, teď vážně - atomové zbrojení, studená válka, všeobecný strach, věřím, že se prostě filmaři snažili lidi povzbudit a proto najdete v tomto filmu pro nás zbytečné a patetické Supermanovy proslovy o míru či snahu o odzbrojení světa. V rámci té doby to bylo vhodné (alespoň to si myslel režisér a scenárista) nicméně to neospravedlňuje fakt, že to neuměli podat. A fakt, že ty speciální efekty vypadaly strašně. Takhle už to (bohužel) v Hollywoodu chodí, něco se ždímá tak dlouho, až se zapomene, proč původní snímek byl úspěšný a co tím chtěli tvůrci říct. 30 %. ()

Reklama

SG-1 

všechny recenze uživatele

Příběhove mi to sedlo více než díl předchozí. Sice se děj opakoval (nadpřirozené bytosti se sílou rovnající se té Supermanově jsme tu měli už ve druhém díle), ale výsledek byl o mnoho lepší, než Superman v roli informačního technologa. Škoda jen toho malého rozpočtu. Také návrat Gena Hackmana v roli lexe Luthora jsem uvítal. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Christopher Reeve jako Superman bude sice vždycky super, Hackmanův Luthor bude taky fajn, ale jinak je tento film úplně k ničemu. NUDNÝ příběh, žádná výrazná scéna, dementní záporák Nuclear Man, pokus o jakousi rodinnou komedii - Superman a Clark mají rande s Lois a Lacy a z toho vyplývají různé komické situace. No zkrátka myslím, že dvěma hvězdičkama jsem ještě hodnej :-D ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělá Williamsova hudba je asi to poslední, co zbylo z vypilovaného Donnerova Supermana. Mezi prvním filmem s Reevem a čtvrtým pokračováním je rozdíl asi jako mezi Saudkovou „Muriel a andělé“ a jeho současnými „komiksovými“ výtvory typu "Velký den v Temelíně". Ta tam je velkolepost, rozmáchlost a svěžest. Místo ní přišla didaktičnost, trapnost, a nepochopitelně dementní nápady (sbírat jaderné rakety do obří síťovky? WTF?). I přes to všechno má čtvrtý Superman svoje kouzlo. Jako by se svou neskrývanou naivitou blížil těm nejstarším příběhům z Action comics. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Film byl zkrácen z původních 134 na 90 minut. (Karlos80)
  • Část proslovu Supermana na konci filmu je inspirována jedním z projevů Dwighta D. Eisenhowera. (Petr23)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama