Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V Cannon Films vzkřísili Supermana, aby ho mohli nadobro pohřbít. Neuvěřitelným způsobem nezvládnutá filmařina, která je sice v dílčích scénách občas opravdu k popukání (špunt do sopky), jako celek ale nefunguje ani na elementární úrovni. Efekty jsou otřesné, herecké výkony prkenné, režie zmatená, scénář do neúnosné míry stupidní, a ačkoliv je to s devadesátiminutovou délkou nejkratší Superman, jako jediný se zdá být dlouhý tři hodiny. Tohle nikdy víc. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

Příběhove mi to sedlo více než díl předchozí. Sice se děj opakoval (nadpřirozené bytosti se sílou rovnající se té Supermanově jsme tu měli už ve druhém díle), ale výsledek byl o mnoho lepší, než Superman v roli informačního technologa. Škoda jen toho malého rozpočtu. Také návrat Gena Hackmana v roli lexe Luthora jsem uvítal. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

On je vlastně ten hrozný čtvrtý Superman skoro nejlepší z původní osmdesátkové vlny. Dokáži vám to matematickou indukcí. Superman ➫ 143 minut; Superman II ➫ 127 minut; Superman III ➫ 125 minut; Superdívka ➫ 139 minut; Superman IV ➫ 90 minut. Trpěl jsem nejkratší dobu, to samé asi platí i pro zúčastněné herce v čele s Gene Hackmanem jenž již v té době nahřával jednoho Oscara nad krbem ve své haciendě v coloradském Aspenu. 20 % ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Dost dobře si pamatuju dobu, kdy mi bylo nějakých pět let, neuměl jsem číst ani psát, ale uměl jsem vložit do videa VHS kazetu a viděl můj asi vůbec první film, o kterém jsem si udělal nějaký názor. Nedlouho na to jsem viděl díl druhý, který překvapivě měl pro mě stejnou hodnotu jako díl první. Třetí Superman byl zklamání, na který jsem čas od času koukal jenom z povinnosti, protože přeci jen do Superman ságy patřil. Od této doby uplynulo mnoho let, kdy po čase přišel do kin Superman Returns, který už byl v podstatě něco jiného, ale respektoval historii předchozích dílů. A teď, po tom všem, se mi dostal do ruky Superman 4. Upřímně jsem se bál absolutního zklamání, co jiného taky čekat od čtvrtého pokračování něčeho, čehož úspěšnost byla díl o dílu menší... Světe div se, já jsem si tuhle podívanou užíval. Asi dvacet let po tom, co jsem viděl první díl, naprosto bez jakéhokoli očekávání vidím v pořadí čtvrtý film a už od začátku ho uvažuju jako samostatný příběh, komiks, který Vás buď pobaví, nezaujme nebo si k němu uděláte jiný názor. Mně se to ale líbilo. Byly tam samozřejmě chyby a nelogičnosti, ale po celou dobu to zachovávalo pravidla tohoto světa a zároveň respektovalo předchozí díly. Pan Reeve zde ztvárňuje důstojnou roli, celý koncept byť se může jevit komiksově nebo jinak dětsky, mně bavil a svým způsobem z mého pohledu ztvárnil důstojný konec Reeveovy kariéry. Uvažuju Supermana jako příběh, komiks pro děti, který alespoň v tomto případě rozhodně není ostudou a dává důstojný konec nečemu, co jste v dětství obdivovali. Stejně jako kdykoli před tím, tak i tady, poslední scéna, resp. obraz ve scénáři se nese ve stylu "Superman saves the day", což ale rozhodně není důvod, proč tento film hodnotím jako lepší nadprůměr. Pokud se řadíte mezi lidi, kteří jste v dětství viděli první tři filmy, pak si pusťte i tenhle. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Superman definitivne zdegeneroval v trapny podfinancovany trash. Zapletka je imbecilna a plna logickych dier. Christopher Reeve cely cas vyzera, ze ho to nebavi. Vdaka nizkemu rozpoctu tentoraz za nic nestoja ani akcne sceny plne otrasnych zadnych projekcii a vybuchov evidentnych miniatur. Suboj so smiesnym Nuklearmanom je proste WTF. Jednu hviezdicku davam za miestami vtipneho Hackmana a sexy Mariel Hemingway. Zvysok je velka katastrofa. Vysledkom je zasluzeny prepadak, ktory na dlhy cas ukoncil Supermanovu púť v kinach. 1/10. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Film měl původně režírovat Wes Craven. Po jeho rozhovoru s Christopherem Reevem, který měl o filmu narozdíl od režiséra krvavých hororů poněkud jiné představy, však herec prohlásil: "Wes Craven nikdy nebude režírovat můj film." (LION-MR.T)
  • John Williams pre tento film skomponoval tri nové motívy, ktoré reprezentujú tri nové postavy. Skladby nesú názov "Lacy's Theme", "Jeremy's Theme", "Nuclear Man Theme". Hudbu adaptoval a dirigoval Alexander Courage. (ČSFD)
  • Film byl zkrácen z původních 134 na 90 minut. (Karlos80)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama