Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Mol 

všechny recenze uživatele

I'D WANT TO TELL HIM THAT I CHERISHED THE TIME WE SPEND TOGETHER, AND I NEVER EXPECTED ANYTHING FROM HIM. EVEN IF I ONLY SAW HIM FOR A FEW MOMENTS, IT MADE ME HAPPY!! No, kde začít? Jako děcko na začátku 90. let jsem viděl několikrát supermana 1 i 2 a vždy se na něj těšil, když ho dávali v TV. Třetí díl jsem viděl až později a vzpomínám si, že mě nijak neuchvátil a konečně dnes jsem završil tuto sérii dílem čtvrtým. Musím říct, že jsem se na něj podíval hlavně kvůli tomu co jsem o něm vše slyšel. Za těch víc než 20 let se můj pohled na tyto filmy změnil a dnes jsem si ve filmu více užil "kecací" scény, které by mě jako dítě nudili a naopak "souboje" Superman vs. Slunečník mi přišli naprosto hrozné a nezáživné. Film ačkoli je nízkorozpočtoví, tak na mě tak nepůsobil a pokud je tohle béčko, tak rozhodně je áčkem ve své třídě. Lex sice mohl být hlídaný víc než jen dvěma hloupými strážnými, když už byl tedy tím největším zločincem na naší modré planetě a příjezd jeho synovečka Jon Cryera mě neskutečně nadchl, protože jsem vůbec netušil, že tu hraje. Ale k věci. To nejdůležitější ve filmu je samozřejmě Lacy. Kente! Ty vole! Co jsi to viděl na té vysušené švestce Loise, když ti tam po stole leze mísa čerstvého ovoce. Běž radši zachraňovat svět. ()

animario 

všechny recenze uživatele

První 2 díly byli v rámci možností fajn, ale tohle už je vážně přes čáru (kokainu). Ultrainfantilní děj příběhově srovnatelnej s prapůvodníma animáčema (Lex Luthor vezme spermamanův vlas, přidá kapku aspiku ze sámošky a černýho prášku, asi uhlí proti průjmu,vyšle ho na jaderný hlavici ke slunci a obratem se vrátí Nukleární muž? Haha,animovaný verzi někdy z šedesátek bych to odpustil a bavil se,ale tady fakt ne. Do toho všeho ošklivá Lois Laneová s orgasmem při každým setkání s opláštěncem a laciný mírový poslání. Kýč non plus ultra. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snad jediným plus tohodle dílu je fakt, že se i počtvrté vrátil Christopher Reeve, který mi nikdy nevadil. A tentokrát naposledy, protože se jednalo o stejně špatný díl, jako byla trojka. Stopáž se tentokrát zkrátila na 90 min a musím říci, že ku prospěchu věci. Bylo to sice špatné, ale musím říci, že mi to přišlo o něco míň tupé než trojka, ta je u mě naprosto nejhorší. Co ale nechápu u tohodle dílu je to, že si Lois nepamatuje, že Clark Kent je Superman! Vždyť se to přece dozvěděla ve druhém díle. To je absurdnost na entou...55% ()

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle, leč je to neuvěřitelné, že jen k tomuto dílu, se opravdu musím vyjádřit, hned po úžasné jedničce a dvojce a pohoršující trojce, ale co je kurva tohle? Kde byl Superman, když probíhal tenhle film? Uprostřed bombardování debilního scénáře, dialogů, děje a dalších hoven, jež se na něj vršila. Jen, co se hladina naplnila, všechen ten bordel se spláchl na diváky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scénář není dobrý, s tím se prostě nedá nic dělat. Rozhodně to ale není jediný prvek, který film poslal do kolen. Hlavní vinu na neúspěchu nese samo studio, které se na film v podstatě vykašlalo a bralo ho jako další film ze své produkce. Finančně pak nebyli schopní ho řídit a kočírovat. To nakonec vedlo k tomu, že vizuální stránka filmu je příšerná. Tam, kde se Donner mohl s prvním filmem chlubit naprosto geniálními efekty, tady čtyřka neskutečně upadla a každý záběr letu vypadá směšně nahraně. Já vím, že peníze by neměly tolik film ovlivnit, ale v tomhle případě se to stejně stalo. "Superman 4" se díky jejich nedostatku proměnil v neskutečně béčkovou produkci, která nemohla mít žádné vážné ambice. O úspěchu se prostě nedalo nikdy vážně mluvit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/240-superman-4-1987-25.html ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Film byl zkrácen z původních 134 na 90 minut. (Karlos80)
  • Ve filmu je možné všimnout si reklamy na limonádu Pepsi-Cola a elektroniku Sanyo. (cinemag)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama