Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda se přitroublá dvojka vydává na cestu do nebe, pekla a na různé zastávky mezi těmito cíli a setkává se (mimo jiné) s Albertem Einsteinem, velikonočním zajíčkem či smrtkou. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za mňa pomerne výrazné zlepšenie na všetkých úrovniach. Akoby jednotka bola iba ohmatávaním materiálu a všetko sa naplno rozbehlo až v dvojke. Nie je to síce bohvieako vtipné a nabité hláškami (avšak určite nechýbajú), ale je tu toľko vizuálnych nápadov, až ich divák všetky naraz nepoberie. A je rozhodne dobré, že sa tu odkazuje (aj) na umeleckú kinematografiu minulosti (Siedma pečať, nemecký expresionizmus, filmy Powella a Presburgera, možno aj Westworld) a nejde tak len o stereotypný teenagerský výplach. Záverečná tretina ide už skôr v šľapajách jednotky, avšak hudobné finále s "hosťami" pred publikom je určite lepšie ako predstavovanie historických postáv. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale tohle pokračování mě nebavilo. Ta dvojice je pořád stejně pitomá, navíc je zde dvakrát, nemluvě o tom, že v jedné scéně dokonce třikrát, i když teda hodně speciálně. Smrt je zde pro mě prostě trapná, i když je to Sadler, a jediné, co se mi líbilo, je výprava, která je místy prostě kýčovitě pěkná. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Mnohem ujetější než minule, ale zároveň o dost horší. Zápletka úplně mimo, něco tak překombinovaného jsem už zase dlouho neviděl. Ten smrťák co se za nima tahne skoro celý film byl vážně k smíchu. Co musím ještě zmínit je, že vždycky radši volím dabing. Ale jelikož jsem viděl první díl v původním znění, tak musím říct že tady je dabing zlo a kazí to dojem už z tak špatného filmu. Jediné, na co jsem se těšil a stejně mě to zklamalo, byl song od FNM. Tak aspoň že "Sir James Martin, head of the Faith No More Spiritual and Theological Center" za něco stál. 2* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté – dvojka je ještě o něco stupidnější a absurdnější než první díl. To by nemuselo být nutně špatně, ale opět to stejně jako jednička naráží na problém nedotaženého scénáře s malým množstvím funkčních gagů a málo využitými nápady. Upřímně – bavila jsem se méně než u jedničky. Smrtka byla fajn, ale jestli nejhumornější scénou filmu je to, že hrdinové soupeří se Smrtkou ve společenských hrách a Smrtka nechce uznat svou prohru, tak mi to vlastně přijde poměrně slabé. Bohužel si opravdu nevybavuju jedinou scénu, která by mě pobavila více než tato, a tuším, že jsem se možná ani nezasmála nahlas. Tak nevím. Absurdní humor mám obecně ráda, ale tohle asi nebylo nic pro mě (snad by to ale mohlo pobavit puberťáky ve správné náladě, což ostatně bude cílová skupina). Myslím si, že tímto mi eskapády Billa a Teda opravdu stačily. ~(2,3)~ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl řekl bych kultovní záležitosti je ještě blbější než jeho starší bratříček. Naši hrdinové tentokráte notně omezili výlety do historie, zato se musejí vypořádat s vlastní smrtí. Smrt výborně ztvárnil William Sadler. Výborná scénka nás čeká hlavně v okamžiku, kdy aby se Bill a Ted smrti vyhnuli, musí Smrt porazit v jimi zvolené hře. Smrtka se ukáže jako osoba, která má problémy s gamblingem a tak prohrává i v jednoduchých Lodích. Pro závěrečné vystoupení kapel si tvůrci nemohli vybrat lépe. Písnička God Gave Rock 'N' Roll to You II od Kiss splňuje veškeré atributy nesmrtelné hitovky. Dvojka je i díky robotím verzím Billa a Teda o něco lepší. PS: Hodně bych si přál nějaký třetí díl, humor je originální a tvůrci se nebojí absolutně ničeho. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Při sledování filmu si můžeme všimnout, že v záběrech, kdy jsou Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) vedle sebe, je Bill vždy nalevo a Ted napravo. Je to záměr režiséra Petera Hewitta, který je tak zabíral podle pořadí jejich jmen v názvu filmu. (animaxis)
  • Na konci filmu se měly v reálném světě objevit tři postavy, které Bill (Alex Winter) a Ted (Keanu Reeves) potkali v pekle (tedy přítel Tedova otce z armády, velikonoční zajíček a Billova babička). Tentokrát ale měli být o něco agresivnější a měli se zúčastnit automobilové honičky, při které se měli Billa a Teda snažit zastavit, aby se nedostavili na soutěž kapel. Přestože se honička už začala natáčet, její dotočení by překročilo rozpočet, a tak se v hotovém filmu nikdy neobjevila. (animaxis)
  • Pekelnou verzi Billovi babičky si ve filmu zahrál Alex Winter, který hraje také Billa. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Reklama

Reklama