Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je případ. Je to povrchní blbina, oslava konzumu a všeho, co je na americké společnosti špatně. Také je to křečovitý pokus o stvoření kultovních parťáků (který nevyšel) a kromě ne zrovna promyšleného scénáře musím zmínit veeelmi nepovedenou režii. Proč tedy hodnotím tak vysoko? Asi jsem prostě někde nechal mozek a bavil se při pohledu na 25 letého Keanu Reevese. Zopakovat si to ale vážně nemusim. Stejně jako například u Waynova světa. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád rôzne variácie na tému cestovania v čase. Či už vo forme klasického sci-fi, horroru, popcorn movie alebo i komédie. Ale "Bill and Ted´s Excellent Adventure" je velice slabý film. Tento snímok ma definitívne utvrdil v tom, že Keanu Reeves je nešikovné herecké nemehlo, ktoré malo sem-tam štastie na dobrého režiséra s dobrým scenárom (napr.Matrix). Inak je to len taký drevený Jano, čo nedokáže zahrať ani jednoduchú úlohu pubertálneho poloidiota. Z toho čo predvádzal v tejto prostoduchej komédii (pri ktorej som sa ani raz nezasmial), mi bolo trápne za neho. A to je poriadne nepríjemný pocit. * ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na nesmyslnou hloupost, ve které si dva školáci lítají v telefonní budce do minulosti pro největší historické osobnosti, aby udělali zkoušku z dějepisu. Dobře že se film nezajímá kauzalitou, protože pak již by se v ději nikdo nezorientoval. Komické situace nám tedy připravují např. Napoleon v aquaparku nebo Johanka z Arku na lekci erobiku. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

První díl této (nyní již) trilogie vnímám zpětně paradoxně za ten nejslabší, co se námětu týče. Ovšem na jeho základech se podařilo vybudovat vynalézavé univerzum, ze kterého lze zjevně těžit i více než 30 let od premiéry. Stephen Herek, který před Billem a Tedem režíroval pouze jediný film, a to jedničku Critters, potvrdil, že byl na 80s fenomény specialistou. Spolu s parádním soundtrackem, který je pro změnu ze všech dílů zdaleka nejlepší (a ryze osmdesátkový), si tak nedovolím pod čtyři hvězdy jít. Tohle "parádní" dobrodružství se tu totiž teprve rozjíždělo! ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Není možná! Dva natvrdlý metaláci propadají z dějaku. Učení jim neleze do hlavy a tak musí podniknout výlety do časoprostoru v telefonní budce. Vtipné chytání všech historických osobností. Reevs i Winter se výborně doplňují díky absurdnímu vtipu i mladistvému vzhledu. Prostě pohodový úlet. 6/10 ()

Galerie (90)

Zajímavosti (14)

  • Keď Napoleon na konci filmu ukončí svoju prezentáciu, Ted zahlási: „Nemyslím si, že to bude fungovať". Mapa, ktorú Napoleon použil pri prezentácii, znázorňuje francúzsku inváziu do Ruska. Známy francúzsky cisár pri nej utrpel porážku. (busev)
  • Původně měl Alex Winter ztvárnit roli Teda a Keanu Reeves roli Billa. (Vlado666)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama