Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladíci, Derek (Keanu Reeves) a Viktor (Kiefer Sutherland), uvíznou v pavučině násilí a destrukce. Na počátku všeho stojí drogoví dealeři a vandalové, kteří ničí i Derekovy nejbližší spolužáky. Derekovou odpovědí je založení party strážců pořádku, která zajišťuje ochranu a spravedlnost všem obyvatelům. Pod jménem Bratrstvo spravedlivých pak vyrážejí zbavovat město kriminálních živlů: drogových dealerů, zlodějů a dalších zločinců. Zpočátku je lidé přijímají s nadšením, ale jak se jejich banda rozrůstá a sílí, rozmáhá se korupce, pomsta a násilí. Namísto pocitu bezpečí tak nakonec Bratrstvo spravedlivých budí ještě větší hrůzu. Bere totiž na sebe nejen roli soudce a poroty, ale také … kata. Kdo se nepodřídí zákonům tajného společenství, ocitne se na jejich seznamu. Město zachvacuje teror a chaos, protože Bratrstvu spravedlivých se nikdo neodváží zkřížit cestu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strasne naivne podany pribeh o skupinke stredoskolakov, ktory si zalozia bratstvo proti miestnym grazlom, ale postupne sa z nich stane este nebezpecnejsia hrozba ako tych par grazlov, kedze im zachuti moc. V obsadeni sa najde par buducich hviezd a zabudnutych hviezdiciek, ale nikto z nich nic extra nepredvedie. Cele je to strasne naivne a az hlupe a vo vysledku to iba nudi. 3/10. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, ako si chlapci aktivisti založili "občianske združenie" a začali sa hrať na policajtov, neni zlý. Akurát, že na ich poloteroristické aktivity následne začali doplácať všetci tí, ktorí sa im znevideli. Snímka má už asi len historickú hodnotu a navyše som zistil, že Keanu nevedel dobre hrať ani keď bol mladý, Billy Zane naozaj kedysi na hlave vlasy mal a Kiefer Sutherland bol fešáčisko odmlada. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je sice moc hezké vzít spravedlnost do vlastních rukou a poslat pár grázlů do patřičných mezí, ale že by to mohlo mít pro všechny zúčastněné fatální následky, na to už nikdo nemyslí. Taky proč. Jak se pravdivě říká, s jídlem roste chuť. Tenhle film ničím nevyčnívá z průměru. Je to vlastně celkem obyčejný příběh ze studentského prostředí, akorát že si berou na paškál kriminalitu a vypořádali se s ní po svém. O nic víc nejde. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročný skupinový vigilantský televizák s vděčným, ale šablonovitě zpracovaným tématem a později známými tvářemi. Připomnělo mi to NAŠEHO VůDCE, kde taky celé hnutí stáhl ke dnu jeden labilní jedinec, který se začal ozbrojovat a opozici představovala holka hlavního hrdiny. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Film celkem o ničem. Parta rozmazlených, prachatých a debilních teenfuckerů založej partu hic, hrajou si na poldy nebo o co jim jako šlo a dopadne to pěkně blbě. A pan "Táhnu Přívěs" mě iritoval již od začátku filmu. Tady ve svejch letech vypadal skoro jak mimino. A ta jeho holka? Tý mi bylo líto, že se s takovym blbečkem zahazuje. Nebejt role Kiefer Sutherlanda, klidně řeknu, že tady byla ta nejmíň sympatická skvadra herců v rámci blbejch teens filmečků. Naštěstí se časem vykreslili úplně jinak a taky už ani nevypadaj, že si ještě cucaj palec. - (Hlavně tedy Keanu Reeves, Billy Zane + ti ostatní loseři). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Příběh filmu je založen na skutečných událostí z roku 1984 okolo tzv. „Legie zkázy“ na Pascal High School v Fort Worthu v Texasu, která vykonávala právo a spravedlnost podle svých pravidel. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornské Santa Cruz. (Terva)

Reklama

Reklama